Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Anssi Tietäväinen, Nina Kauppinen ja Helena Toppari auttavat ihmissuhdeasioissa. Kuva: Anna Huovinen
Anssi Tietäväinen, Nina Kauppinen ja Helena Toppari auttavat ihmissuhdeasioissa. Kuva: Anna Huovinen

Parisuhdeneuvolan asiantuntijat vastaavat kysymyksiin parisuhteista, yksinäisyydestä ja seksistä.

Parisuhdeneuvola on Vauva.fin ja kirkon perheneuvonnan kaupallinen yhteistyö.

Vauva.fissä aukeaa Parisuhdeneuvola-palvelu, jossa voit kysyä mitä tahansa ihmissuhteissa askarruttavaa asiaa. Kysymyksiä ratkovat Suomen ev.lut. kirkon parisuhteisiin erikoistuneet perheneuvojat Helena Toppari, Nina Kauppinen ja Anssi Tietäväinen. Helena on koulutukseltaan psykologi, paripsykoterapeutti ja perhepsykoterapeutti sekä traumapsykoterapeutti. Nina on perhe- ja psykoterapeutti sekä erikoissosiaalityöntekijä. Anssi on koulutukseltaan teologian maisteri, pappi ja perheneuvoja.

Parisuhdeneuvola on Vauva.fi:n ja Suomen kirkon perheneuvonnan kaupallinen yhteistyö, jonka tavoitteena on antaa asiantuntija-apua helposti verkon kautta. Vastaukset kysymyksiin julkaistaan Vauva.fi:n Parisuhdeneuvola-alueella. Voit myös etsiä vastauksia palvelun asiantuntija-artikkeleista ja perheneuvojien Rakkauden ammattilaiset -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Palvelua rahoittavat Kirkkohallitus sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Tampereen, Turun ja Oulun seurakunnat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parisuhdeneuvola palvelee kaikkia ihmisiä riippumatta parisuhde- tai perhetilanteesta, sukupuolesta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Asiantuntijoina kolme ammattilaista

Helena Toppari on psykologi, paripsykoterapeutti ja perhepsykoterapeutti, traumapsykoterapeutti sekä Helsingin seurakuntayhtymän perheneuvoja. Hänellä on kaksi lasta.

– Minusta on etuoikeus tehdä sellaista työtä, jossa autan poistamaan esteitä, jotta ihmiset voisivat rakastaa. Työni ohella olen alkanut harrastaa valokuvausta. Haluan auttaa ihmisiä näkemään itsensä uudella tavalla ja katsomaan itseään lempeämmin, Helena kertoo.

Nina Kauppinen on perhe- ja psykoterapeutti, erikoissosiaalityöntekijä ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perheneuvoja. Hän on tehnyt lisensiaatintutkimuksensa yhteistyövanhemmuudesta eron jälkeen. Ninalla on kaksi teini-ikäistä lasta sekä aviomies.

– Tärkein oivallukseni parisuhteista on se, että pitkään suhteeseen sisältyy monenlaisia vaiheita. Jos tahtoa riittää, vaikeuksista selviytyy. Keskusteluyhteyttä ei korvaa mikään, Nina sanoo.

Anssi Tietäväinen työskentelee Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen johtajana. Hän on myös teologian maisteri, pappi ja perheneuvoja. Anssin uusperheeseen kuuluvat täysi-ikäiset tyttäret sekä vaimo.

– En ajattele, että parisuhteen hoitaminen olisi työtä. Se on minusta hyvin työläs ajatus. Läheisyys säilyy, kun puhuu, halaa ja pussaa, Anssi kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla