Aina molemmat parisuhteen osapuolet eivät tunne samanlaista tarvetta tiiviiseen yhteydenpitoon, perheneuvoja Nina Kauppinen kertoo.

Parisuhdeneuvola on Vauva.fin ja kirkon perheneuvonnan kaupallinen yhteistyö.

Olemme olleet miehen kanssa kaksi kuukautta yhdessä. Emme asu saman katon alla. Mies tulee ja menee ihan niin kuin itse haluaa ja kertoo menoistaan vain kysyessäni. Välittämistä hän osaa näyttää vain silloin, kun olemme yhdessä. Minusta sitä pitäisi näyttää useamminkin. Vaadinko liikaa parisuhteelta?

Kiitos kysymyksestäsi! Hienoa, että olet valmis tarttumaan epäkohtiin jo nyt suhteen alussa. Et mielestäni vaadi paljon parisuhteelta, mutta vaatiikohan parisuhde nyt enemmän kuin mihin miesystäväsi on valmis sitoutumaan? Kuinkahan paljon hänellä on kokemusta parisuhteista? Määritteleekö hän teidän suhteenne seurustelusuhteeksi vai pitääkö sitä ehkä tapailuna?

Alkuvaiheessa ei välttämättä tule mieleen keskustella siitä, olemmeko nyt ”vakavasti seurusteleva” pari, mitä parisuhde meidän välillämme ylipäätään tarkoittaa ja mitä toivomme siltä. Oletamme helposti vanhojen kokemustemme perusteella, että näin sen kuuluu mennä. Kumppanilla taas voi olla ihan eri odotukset kokemustensa ja lapsuudessa näkemänsä parisuhdemallin perusteella. Toiveita, odotuksia ja tarpeita kannattaa sanoittaa ääneen molemmin puolin nyt hyvissä ajoin. Kerro hänelle, että haluaisit tietää, missä hän liikkuu, ja haluaisit teidän sopivan menoista yhdessä ja erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä välittämisen näyttäminen sinulle tarkoittaa?

Mitä tämä ”välittämisen näyttäminen” sinulle tarkoittaa? Sitä siis tapahtuu kun olette yhdessä, mutta toteat ”että välittämistä tarvitsisi näyttää useamminkin”. Tarkoitatko ehkä ikävöinnin kertomista ja kuulumisten vaihtoa esimerkiksi viestein ja puheluin sekä tapaamisten ehdottamista? Alkusuhteessa ihastumisen tai rakastumisen kohde pyörii mielessä koko ajan, ja ollaan paljon yhteyksissä. Joskus toinen on ihastuneempi kuin toinen eikä tunne tarvetta tiiviiseen yhteydenpitoon tapaamisten välillä. Voitko kysyä häneltä, ajatteleeko hän sinua, ja jos näin on, kerro hänelle halustasi kuulla se.       

Kerrot, että vielä ette asu yhdessä. Jos harkitsette muuttoa yhteen, tämä keskustelu on erittäin tärkeää käydä. Niin pelisäännöt ovat molemmille selvät heti alussa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla