Tunnetko nämä hauskat leikki-ikäisille sopivat sovellukset?

Alle kouluikäisillekin löytyy paljon hauskoja ja turvallisia puuhatehtäviä ja pelejä älypuhelimiin ja tabletteihin. Tässä Meidän Perheen toimituksen vinkit iPhonen ja iPadin parhaimmista pikkulapsille sopivista sovelluksista.


Kapun metsä

Suomalainen, pari-kolmevuotialle sopiva maksullinen sovellus, joka ei sisällä mainoksia tai myyntiä. Kapun metsässä lapsi voi esimerkiksi ruokkia kettua, auttaa mehiläisiä keräämään mettä tai ohjata myyrää kotikoloonsa. 


Toca Boca

Toca Bocan peleissä pienikin lapsi saa huoleti seikkailla itsekseen ja vaikka luututa, tiskata, ajella junaa, tehdä kampauksia ja leikkiä teekutsuja. Ruotsissa suunnitellut pelit on suunnattu perheen pienimmille lapsille, joten mainoksia ja maksullisia lisäosia ei tarvitse pelätä. Toca Bocaa on kehuttu mm. sen vuoksi, että sen maailma ei ole suunnattu tytöille tai pojille, eikä pelien
kuvamaailma ole kiiltokuvamaisen kaunis vaan täynnä hassunhauskoja yllätyksiä. Osa peleistä on maksullisia ja osa ilmaisia kevytversioita.


Gesundheit

Visuaalisesti hauska, maksullinen peli, joka sopii kaikenikäisille leikki-ikäisistä aikuisiin. Pääosassa on aivasteleva pikku possu, joka keräilee väripalluroita ja väistelee suurihampaista hirviötä. Possun salaisena aseena toimivat lentävät räkäklimpit.


Sundae Ice Cream

Kaikkien pienten jäätelönystävien suosikki: ilmainen sovellus, jossa saa koota erilaisia jäätelöannoksia. Annoksiin voi valita erilaisia makuja ja koristeita – tavanomaisten strösselien ja kastikkeiden lisäksi tarjolla on myös kaikenlaisia hassutuksia, kuten kalanpyrstöjä ja kärpäsiä.


Rasmus Nalle

Paljon hauskaa tekemistä perheen pienimmille: etsi ja löydä -tehtävä, animaatioita, muistipeli ja värityskirja. Ilmaiseen sovellukseen voi ostaa lisää sisältöjä.


Create a Car

Maksullinen sovellus, jossa voi luoda omia autoja erilaisista tarjolla olevista osasista. Omille luomuksille voi antaa nimet ja kuvaukset, ja ne voi tallettaa virtuaaliseen autotalliin. Autoilla pääsee myös koeajolle.


Lego

Lego tarjoaa maksullisten sovellusten lisäksi paljon erilaisia ilmaisia appseja eri-ikäisille. Pienimmille lapsille sopivat erilaiset Duplo-sovellukset kuten Lego Duplo Zoo ja kurkistusleikki Peekaboo. Isommille on tarjolla aihealueita Star Warsista Ninjagoon.


Where's my water

Disneyn hauska maksullinen peli, jossa tarkoituksena on auttaa kylpemistä rakastavaa alligaattoria saamaan vettä ammeeseensa. Leikki-ikäisille ja koululaisille sopivassa tehtäväpelissä on paljon eri tasoja.


Lue myös:
Isin puhelimella saa pelata

Vierailija

Parhaat appsit pikkulapsille

Itse olen kohta 30 vuotias mies ja käyttänyt yli kolme vuotta elämästäni pelaamiseen (aika vietettynä peliohjain kädessä). Nykyään olen onnellinen kahden lapsen isä (meillä on kohta 3 vuotias tyttö ja 3kk poika). Ostin eilen elämäni ensimmäisen tabletin, ja ajattelin, että sen pääkäyttötarkoitus olisi tytön suosimien lasten ohjelmien katselu. Mielestäni koneen tai television edessä vietetty aika lapsen kanssa voi olla myös "laatuaikaa" silloin, kun aikuinen on oikeasti läsnä lapsen kanssa, ja...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Oletko saanut lapsellesi päivähoitopaikan, joka vastasi perheenne tarpeita? 

Helsinkiläinen äiti kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidepalstalla omasta kokemuksestaan päivähoidon toteutumisesta. Maunulalaiselle äidille oli päiväkodin johtajan toimesta ehdotettu osa-aika töitä kokopäiväisten sijaan, sillä ilmeisesti kokopäiväinen hoito olisi täyttänyt päiväkotiryhmää liikaa. Kirjoittajan mukaan monet hänen tuntemansa vanhemmat ovat kokeneet samanlaista kohtelua.

Subjektiivista päivähoito-oikeutta rajattiin laissa vuosi sitten puolipäiväiseksi, mikäli lapsen vanhempi ei opiskele tai työskentele kokopäiväisesti, eikä hoidolle ole muuta erityistä tarvetta. Helsinki päätti olla rajaamatta päivähoito-oikeutta – mutta silti kokopäivätyötä tekevää äitiä kehotettiin keventämään työtunteja. 

Nyt me kysymme teiltä! Kertokaa omat kokemuksenne päivähoidon aloituksesta: Onnistuiko hoidon aloittaminen silloin, kun sille oli tarve? Saitteko juuri sen hoitopaikan, jota haitte? 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kurpitsalle ei maistunut, mutta vieraille varmasti maistuu. Kuva: Maija Koski

Halloween-bileiden näyttävin herkku syntyy helposti ja maistuu myös aikuisille.

Asuimme taannoin vuoden Kaliforniassa ja pääsimme tutustumaan läheltä amerikkalaiseen halloweenin viettoon. Vaikutuksen tekivät paitsi uskomattomat, viikkoja ennen juhlaa viritellyt pihakoristeet, myös juhliin tuodut kekseliäät tarjottavat.

Suosikkimme oli lasten koulun kekkereissä bongattu oksentava kurpitsa, josta riitti nacholastujen kanssa dipattavaa isolle joukolle.
Näyttävä tarjottava valmistuu helposti – ja melkein samalla vaivalla, puuhaan ryhtyessäsi, kaiverrat kurpitsat hienoihin kynttilälyhtyihin.

Oksentavan halloween-kurpitsan resepti on julkaistu alun perin Apukokki maailmalla -keittokirjassa ja -sivustolla.

Tarvikkeet

1 oranssi kurpitsa

maissilastuja

Haluamasi määrä valmista tai itse tehtyä guacamolea

  1. Leikkaa kurpitsan kannan ympäriltä kurpitsan laki irti työntämällä teräväkärkinen veitsi 45 asteen kulmassa sisään. Älä yritä leikata tai sahata kovaa kurpitsankuorta vaan tee aina uusi ja riittävän syvä pisto vanhan viereen, niin monta kertaa, että olet kiertänyt täyden ympyrän, jolloin hattu irtoaa kannasta nostamalla.
  2. Poista kurpitsan siemenet ja kuituinen sisus käsin, jäätelökauhalla tai lusikalla.
  3. Voit halutessasi raaputtaa varovasti osan kurpitsan sisuksesta jäätelökauhalla tai lusikalla muita ruokalajeja varten. Leikkaa kurpitsalle kolmikulmaiset silmät ja hymyilevä suu samalla menetelmällä kuin irrotit hatun.
  4. Aseta kurpitsa tarjottimelle tai isolle, laakealle lautaselle. Lusikoi guacamole kurpitsan päälaesta sisään. Auta tarvittaessa lusikalla, jotta osa tahnasta pääsee valumaan suusta alustalle. Nosta hattu paikoilleen.
  5. Nosta koko komeus tarjoilupöydän keskelle, ja viereen iso kulhollinen nacholastuja.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.