Kuva: 123rf
Kuva: 123rf

Jos palkka ei riitä laskujen ja lainojen maksuun, mitä pitäisi tehdä?

Jos palkka ei riitä laskujen ja lainojen maksuun, mitä pitäisi tehdä?

Kaikki laskut ja velat on maksettava ennemmin tai myöhemmin. Laskujen maksamatta jättämisestä voi olla ikäviä seurauksia. Esimerkiksi hoitamattomat puhelinlaskut voivat johtaa maksuhäiriömerkintään, joka vaikeuttaa elämää. Maksuhäiriömerkintä voi estää mm. vuokra-asunnon ja luottokortin saannin tai opinto- ja/tai asuntolainan myöntämisen.

Jos laskuja tai lainoja ei pysty maksamaan eräpäivinä, kannattaa toimia heti ja ottaa rohkeasti yhteyttä ennen eräpäivää laskun lähettäjään ja kertoa tilanteesta. Aina kannattaa yrittää sopia uudesta pidennetystä maksuaikataulusta. On parempi sopia uusi maksuaikataulu kuin antaa viivästys- ja perimiskulujen kasvaa. Tilapäisten maksuvaikeuksien järjestelyt ovat pankeille ja yrityksille tavallista ja yhteistyöhalua arvostetaan.

Jos maksukykysi on pysyvästi heikentynyt tai muuten tarvitset apua maksuongelmien hoidossa, varaa aika oman paikkakuntasi talous- ja velkaneuvojalta.

Taloudensuunnitteluun löytyy vinkkejä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Melkein 300 euroa suli kk-palkasta (provisio) firman erittäin fiksusti toteuttamien kikkailuiden kautta. Siis melkeen 4 tonnia vuodessa. Siinäpä kaikille Kikyttäjille haastetta!  

Nyt siis pitäisi selvitä 300 euroa vähemmällä bruttopalkalla kuussa. Tähän asti mennyt kokolailla kädestä suuhun. Tiedän jo tekeväni konkurssin jossain kohtaa ja raha on mielessä 24/7. Nyt syödään joustovaroja ja eletään toivossa, että jokin ratkaisu löytyisi. En olisi IKINÄ uskonut, että palkkatyöllä on vaikea elää vuoden 2017 Suomessa. Tämä on mielipuolista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla