Vapaapäivät, suklaamunat ja rairuoho ovat lukijoillemme pääsiäisen tärkeimmät asiat.

Meidän Perheen pääsiäiskyselyyn vastasi lähes 700 lukijaa. Tässä he kertovat, mikä pääsiäisessä on tärkeintä. 

Tärkeintä on ylimääräinen loma

Pääsiäisen tärkein asia kyselyyn vastaajille oli ylimääräiset vapaapäivät (43 %). Neljäsosa piti eniten pääsiäisruuilla herkuttelusta. Kodin koristelua piti tärkeimpänä reilu 10 prosenttia, ja sama määrä nosti ykköseksi pääsiäisen sanoman. Hajaääniä saivat myös mm. yhdessä olo, pääsiäiskokko ja kevään saapuminen.

Ylivoimaisesti suosituimmaksi pääsiäisherkuksi äänestettiin suklaamunat (yli 85 %). Reilu puolet piti eniten mämmimstä, ja loput äänet jakautuivat melko tasaisesti lampaan, pashan ja värjättyjen kananmunien välille. Hajaääniä saivat myös rahkaleivonnaiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rairuoho pitää pintansa

Yli 75 prosenttia vastaajista kylvää rairuohoa ja yli puolet koristelee kodin jollain tapaa pääsiäiseksi. Suklaamunia piilotetaan noin 40 prosentin kotona ja saman verran harrastetaan myös virpomista. Pääsiäiskokolla käy 10 prosenttia vastaajista ja kirkossa 8 prosenttia. Harvinaisempia traidioita ovat mm. maalattujen kananmunien "litskaaminen", pääsiäiskissojen silittey ja pääsiäiskukon muniminen sängyn alle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tärkeimpänä pääsiäiskoristeena vastaajat pitivät rairuohoa (33 %) ja toiseksi tärkeimpänä pajunkissoja (26 %). Narsissit saivat kolmanneksi eniten ääniä ja tiput tulivat neljänneksi. Hajaääniä saivat lisäksi mm. munat, puput, noidat, tulppaanit ja höyhenet.

Lue myös:
Kuka keksi mämmin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla