Apuna Anun perheen arjessa on hänen äitinsä Tiina, joka hoitaa lapsia Anun töiden ajan. Kuva: AVA
Apuna Anun perheen arjessa on hänen äitinsä Tiina, joka hoitaa lapsia Anun töiden ajan. Kuva: AVA

Tänään Supernanny auttaa perhettä, joiden lapsilla ei ole kunnioitusta perheenjäseniään ja yhteisiä tavaroita kohtaan.

– Meidän aamut on yhtä huutamista, kuvailee Anu, joka  pyörittää arkea yksin neljän poikansa kanssa.

Lapset Pyry, 10, Neo, 8, ja kaksospojat Niki ja Jasper, 6, pelaavat kotona koko ajan. Peliriippuvuuden vuoksi kouluun lähtö ja muut jokapäiväiset askareet ovat tässä perheessä kaoottisia.

Vaikka Anu on määrännyt ruutuajaksi kaksi tuntia päivässä, pojat eivät noudata tätä – eivätkä muitakaan Anun asettamia sääntöjä. Suuttuessaan pojat saattavat heittää kännykän tai jopa television lattialle. Myös poikien kielenkäyttö on rumaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pahimmillaan lapset haukkuvat ja lyövät Anua, kun tämä katkaisee poikien pelaamisen ja pyytää heitä iltapalalle. Jotta ruokailuhetki onnistuisi, Anu antaa poikien pelata myös ruokapöydässä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koska poikien huomio menee pelkästään pelaamiseen, kotityöt jäävät Anun tehtäviksi. Kohtaaminen Anun ja poikien välillä jää arjessa pieneksi, sillä vuorovaikutusta ei juurikaan ole. 

– Tarjoilen ruuat pöytään ja siivoan sotkut, Anu kertoo. 

Supernannylle valkenee heti, että sääntöjen noudattaminen ei tule olemaan pojille helppoa.

Anu tekee vuorotyöläisenä 12-tuntisia työvuoroja, joiden aikana lapsia hoitaa Anun äiti Tiina.

Kun Supernanny Pia Penttala tulee apuun, hän tekee ensimmäisenä selväksi seuraavan: aikuiset määräävät ja lapset tottelevat. Penttalalle valkenee kuitenkin heti, että sääntöjen noudattaminen ei tule olemaan pojille helppoa. Penttalan käydessä sääntöjä läpi toinen kaksosista puraisee Anua kädestä. 

Penttala tuo perheeseen avuksi tunnekortit. Niiden avulla pojat pystyvät tunnistamaan omia tunteitaan, ja kortit osoittautuvat etenkin Pyryn kohdalla hyödylliseksi. Pyry kertoo haluavansa oppia ystävällisyyttä riitelyn sijaan. 

Uusien sääntöjen myötä Anun ja hänen lastensa arki rauhoittuu. Pojat viihtyvät jopa paremmin ulkoleikeissä kuin kännykkäpelin äärellä. 

– Enää ei tule huudettua jätkille niin paljon, Anu kertoo. 

Supernanny Suomi AVAlla tiistaisin klo 21.

Vierailija

Siinä taas helikopterimamma tekee karhunpalvelusta pojilleen ja näiden tuleville eksille. Rajaton kasvatus on pahinta heti hakkaamisen ja hyväksikäytön jälkeen. Toki varmaan helpompi hosua rätin kanssa siivoamassa kakaroiden jälkiä kuin opettaa ne siivoamaan itse.

Ellei lasten isä ole kuollut, syytän kyllä häntä tästä myös. Lusmudädien geeneissä ei ole hurraamista.

Tjaa

Äitikin voi olla väsynyt, jolloin on helpompi antaa periksi kuin lähteä tappelemaan. Ja nuo pelit on kyllä ihan hanurista...omist lapsista huomaan heti, kun aggressio alkaa nousemaan. Kielenkäyttö rumenee ja käytös huononee. Sitten kun saa lapset tekemään jotain ihan muuta, tilanne helpottuu. Joskus sitä vaan on niin väsynyt, ettei jaksa. Merkillisiä äitejä täällä, kun olette niin täydellisiä, ettei kanssaäidille riitä sympatiaa. Ohjelman äiti käy sentään töissä, eikä elä tuilla ja yhteiskunnan elättinä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla