Oho, lapselle ja koiralle tarjotaan ennen roskista.

Suomalaisperheitä syytetään ruoan haaskauksesta ja päiväyksien liian tarkasta tuijottelusta, mutta mikä onkaan totuus? Kysyimme Meidanperhe.fi:ssä.

Yli tuhannesta vastaajasta 76 prosenttia pyrkii käyttämään vanhentuneet jauhot ja mausteet mahdollisimman pian, kun taas vanhentuneet, viimeisen käyttöpäivän menettäneet tuoretuotteet, kuten maidon ja lihan 30 prosenttia heittää suoraan roskiin. Yli puolet armahtaa tuotteet vielä yhdeksi päiväksi.

Useimmat vastaajista kertoivat luottavansa omiin aisteihin. Jos ruoka tuoksuu pahalle, siihen ei enää kosketa. Yleensä vanhentunut ruoka tarjoillaan koirille tai viedään linnuille. Jotkut tunnustavat tekevänsä vanhentuneesta ruokatarvikkeista ruokaa lapsille, mutteivät söisi sitä itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erityisen tarkkoja ollaan kalan, broilerin ja lihan käyttökelpoisuudesta. Jos viimeinen käyttöpäivä alkaa tuotteella lähestyä, ruoka siirrettään usein jääkaapista pakastimeen odottamaan käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Pieni home ei haittaa"

Perheissä ruokaa tehdään usein kerralla isot määrät, jotta samaa ruokaa riittäisi pariksi päiväksi. Suurin osa vastaajista syö omatekoista muutamien päivien ajan, joka viides viikonkin ajan, jos ruoka vaikuttaa vielä syömäkelpoiselta.

Jotkut puolisot ovat aivan eri linjoilla päiväysten suhteen: "Ajattelee aivan eri tavalla kuin minä! Ei missään nimessä söisi mitään, jossa parasta ennen -päiväys mennyt. Ei myöskään syö edellisen päivän ruokaa".

Tai toinen äärilaita: "Miehen mielestä pieni home leivällä tai pikku kököt maidossa ei haittaa mitään. Yök!"

Meidän Perheen nettikyselyyn vastasi 1 043 kävijää.

Vierailija

Joskus on aletuotteita puoleen hintaan, jne. Lisäksi osa kirppis/huutis-hinnoista on melkoisen kovia, varsinkin merkkituotteista pyydetään taivaallisia hintoja, olivat sitten kuinka kuluneita ja tahraisia tahansa.

Ja älkää ymmärtäkö väärin, kannatan kirppiksiä ja tykkään niistä (UFFia ei kyllä kannattaisi kannattaa..)! Mutta aletkin kyllä hyödynnän; joskus sieltä saa paljon yksinkertaisemmin ja todellakin jopa halvemmalla tarvitsemansa. Ja löytyy helpommin tarvittava koko. Pienituloisia on muitakin, kuin työttömiä, joilla todennäköisesti voi olla enemmän aikaa kierrellä kirppareita kuin perheellisellä opiskelijalla, velkaisella pienyrittäjällä, jne.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla