Alennusmyynneissä säästät, kun tiedät niksit.

Lastenvaatteissa säästää mukavasti, kun jaksaa nähdä vähän vaivaa. Paras aika täydentää vaatekaappia on alennusmyynnit. Niistä saa kaiken irti, kun muistaa nämä asiat:

  1. Ennen alennusmyyntikauden alkua käy läpi lasten vaatteet ja kengät. Mitä kokoja on käytössä? Onko välittömiä tarpeita? Mitkä ovat seuraavat koot vaatteissa ja kengissä? Mieti myös eri merkkien mitoitusten sopiminen lapsillesi.
  2. Talvialessa kannattaa miettiä seuraavaa talvikautta. Minkä kokoisia talvitamineita tarvitaan ensi vuonna? Vaatekoon kasvamista on helpompi ennustaa kuin kenkien. Riskisijoittaja hankkii alesta myös kengät: jos oman lapsen jalka venähtää liiaksi ennen seuraavaa kautta, voi kenkiä kaupitella eteenpäin.
  3. Jos tähtäimessä on jotain tiettyä, kuten merkkiliikkeen ulkoilupuku, kannattaa liikkeelle lähteä heti alennusmyyntien alettua. Innokkaimmat alennushaukat jonottavat kauppojen avautumista heti aamutuimaan.
  4. Jos ryysis ahdistaa eikä mitään välttämätöntä ole hankintalistalla, odottele rauhassa lisäprosenttien alentamista. Monet liikkeet alentavat tuotteita ensin vain 30 prosenttia ja 50 prosenttiin vasta myöhemmin.
  5. Alennusmyynneistä kannattaa hankkia lapsille tulevien kokojen perusvaatteita: sukkia, alushousuja, pitkiksiä, paitoja, farkkuja ja verkkareita, eli vaatteita, joita voi käyttää ympäri vuoden heti kun lapsi on venähtänyt kyseiseen kokoon. Myös klassiset juhlavaatteet, kuten valkoiset paidat ja suorat housut, ovat hyviä ostoksia. Juhlamekkoa ostaessa kannattaa pohtia, mihin vuoden aikaan sitä käytetään.
  6. Kaikkein pienimmät ja kaikkein suurimmat lasten vaatekoot jäävät usein lastenvaateliikkeiden alerekkeihin. Jos hankintalistallasi on täydennystä vastasyntyneen tai isomman koululaisen garderobiin, valmistaudu runsaudenpulaan. Tietyt vaatteet jäävät usein ostamatta: epäkäytännölliset vauvojen t-paidat ja isot ulkohaalarit, joita koululaiset karsastavat.
  7. Jos et saa haluamaasi kauppojen alennusmyynnistä, älä synkisty. Nettikaupat ovat tuoneet tullessaan aivan uuden alennuskulttuurin: tilaa uutiskirjeitä ja kyttää yksittäisiä alennuspäiviä. Kurkkaa myös Huuto.net:iin. Sieltä löytyy usein alennusmyyntien virheostoksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla