Helpota arkeasi kuuden vinkin avulla.

Ruuhkavuosina on pula etenkin ajasta, ja arjesta tulee liian täyttä ja hallitsematonta. Karsimalla turhasta helpotat jokapäiväistä kiirettä ja rauhoitat arkesi. Testaa nämä kuusi vinkkiä:

1. Luovu turhasta tavarasta.
Puhdista pikku hiljaa kaikki kodin kaapit ja laatikot. Käy läpi tavarat ja mieti, onko niillä mitään käyttöä. Ota koko perhe mukaan siivoustalkoisiin: käy lasten kanssa läpi lastenhuoneen lelut. Turhat tavarat joutavat kierrätykseen tai niitä voi antaa lahjaksi. Mieti tarkkaan uusia ostoksia!

2. Siivoa vähemmän.
Opettele sietämään ajoittaista epäjärjestystä. Sopikaa yhdessä kodin riittävä siisteystaso – varaudu kompromisseihin –  ja jakakaa tehtävät. Jokainen joutuu vuorollaan imurin varteen. Turhan tavaran karsiminen vähentää siivoamiseen käytettävää aikaa. Mieti sisustusratkaisuja: Valkoinen koti vaatii paljon. Kirjava antaa liat anteeksi. Onko vuodetta pakko sijata joka aamu? Jos et millään kestä sotkua, palkkaa siivooja, edes kerran kuussa.

3. Minimoi pyykin määrä.
Hanki aikuisille ja lapsille tummia, kuviollisia vaatteita, joissa lika ei näy hyvin. Totuta lapset siihen, ettei vaatteita vaihdella päivittäin.

4. Luovu turhasta hiusten näpertelystä.
Leikkauta hiuksiisi kaunis malli, jonka laittamiseen ei hyvillä aineilla tuhlaannu aikaa muutamaa minuuttia kauempaa.

5. Vähennä shoppailua. 
Älä tuhlaa lauantaipäiviä shoppailuun. Osta kaikki kauden vaatteet yhdellä kertaa. Hyödynnä nettikauppoja, mutta älä jää koukkuun!  Yksinkertaista vaatevarastoasi: Valitse itsellesi yksinkertainen tyyli ja hanki vaatteita, joita voit yhdistellä toisiinsa.

6. Karsi informaation ja viihteen tulvaa.
Mieti, millä tiedolla on oikeasti merkitystä. Mikä on sinulle rakentavaa tietoa? Älä seuraa tiettyä tv-sarjaa vain, koska muutkin niin tekevät. Älä myöskään haaskaa aikaasi huonoihin kirjoihin. Unohda mainoskatalogit, ne vievät aikasi ja haluavat rahasi. Entä onko netissä roikkuminen korvike jollekin?

Vierailija

Näin otat arjen haltuun

"Älä myöskään haaskaa aikaasi huonohin kirjoihin." Öö, en tiedä ketään ihmistä, joka jaksaisi haaskaa aikaansa huonojen kirjojen parissa. Ihan näin kuriositeettina, ei kannata vinkata itsestäänselvistä asioista, jota noudattaa 100% kansalaisista Minun vinkkini: 1. Mene ajoissa nukkumaan, ja huolehdi, että lapset/teinit menevät myös, niin on paukkuja jäljellä myös työpäivän jälkeen pikasiivoukseen ja ruuanlaittoon 2. Käy kaupassa vain kerran, kaksi viikossa. Tee riittoisia ruokia, joita voi...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.