Jumppaa ruokaostoksilla! Lue 5 vinkkiä

Koska äideillä ei tunnetusti ole aikaa jumpata, jenkkiäidit vinkkaavat, miten lihaksiaan voi huoltaa ruokakaupassa. Lue 5 vinkkiä:

1. Sotke kauppalistasi
Jos olet sitä tyyppiä, joka tekee aina kauppalistan, pyrit todennäköisesti aina järkevästi kirjaamaan tarvittavat ostokset ryhmiksi: leivät ja pullat, hedelmät ja vihannekset, maidot ja jugurtit. Kirjoita siis tästä lähtien lista sekamelskaksi. Aloita maidolla ja kirjoita sen perään appelsiinit. Kylmäkaapit sijaitsevat yleensä kaupan kauimmaisella seinällä ja hedelmät lähellä sisäänkäyntiä.

2. Kurkota ylähyllylle
Älä nappaa rivin ensimmäistä broilerisuikalepakkausta kätesi korkeudelta, vaan kurota sama tuote ylähyllyn takimmaisesta rivistä.

3. Lähde kauppaan uhmaikäisen kanssa
Kun lapsi vaatii kärryyn istumaan, sitten taas itse kävelemään ja kohta uudestaan kärryyn, suostu joka pyyntöön. Käsivarret saavat hyvää treeniä, kun ahtaat lasta istuimeen ja kohta taas pois.

4. Nauti jumiutuneista pyöristä
Älä laita ostoskärryä vaihtoon, vaikka huomaisit ensi metreillä sen olevan taas yksi niistä kärryistä, jonka pyörä on jumissa. Sellaiset kärryt pyrkivät kääntymään työnnettäessä sivulle, ja sinä saat hikijumpan yrittäessäsi pitää kulkusuunnan suorana.

5. Viime hetken ideat
Keksi kassajonossa, että kotiin on pakko ostaa vielä hiivaa. Spurttaa kaupan läpi ja vauhdita menoasi ajattelemalla, kuinka vihaisia muut asiakkaat ja kassatyöntekijä ovat, jos jono seisoo sinun vuoksesi.

Lähde: everythingmom.com.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Oletko saanut lapsellesi päivähoitopaikan, joka vastasi perheenne tarpeita? 

Helsinkiläinen äiti kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidepalstalla omasta kokemuksestaan päivähoidon toteutumisesta. Maunulalaiselle äidille oli päiväkodin johtajan toimesta ehdotettu osa-aika töitä kokopäiväisten sijaan, sillä ilmeisesti kokopäiväinen hoito olisi täyttänyt päiväkotiryhmää liikaa. Kirjoittajan mukaan monet hänen tuntemansa vanhemmat ovat kokeneet samanlaista kohtelua.

Subjektiivista päivähoito-oikeutta rajattiin laissa vuosi sitten puolipäiväiseksi, mikäli lapsen vanhempi ei opiskele tai työskentele kokopäiväisesti, eikä hoidolle ole muuta erityistä tarvetta. Helsinki päätti olla rajaamatta päivähoito-oikeutta – mutta silti kokopäivätyötä tekevää äitiä kehotettiin keventämään työtunteja. 

Nyt me kysymme teiltä! Kertokaa omat kokemuksenne päivähoidon aloituksesta: Onnistuiko hoidon aloittaminen silloin, kun sille oli tarve? Saitteko juuri sen hoitopaikan, jota haitte? 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kurpitsalle ei maistunut, mutta vieraille varmasti maistuu. Kuva: Maija Koski

Halloween-bileiden näyttävin herkku syntyy helposti ja maistuu myös aikuisille.

Asuimme taannoin vuoden Kaliforniassa ja pääsimme tutustumaan läheltä amerikkalaiseen halloweenin viettoon. Vaikutuksen tekivät paitsi uskomattomat, viikkoja ennen juhlaa viritellyt pihakoristeet, myös juhliin tuodut kekseliäät tarjottavat.

Suosikkimme oli lasten koulun kekkereissä bongattu oksentava kurpitsa, josta riitti nacholastujen kanssa dipattavaa isolle joukolle.
Näyttävä tarjottava valmistuu helposti – ja melkein samalla vaivalla, puuhaan ryhtyessäsi, kaiverrat kurpitsat hienoihin kynttilälyhtyihin.

Oksentavan halloween-kurpitsan resepti on julkaistu alun perin Apukokki maailmalla -keittokirjassa ja -sivustolla.

Tarvikkeet

1 oranssi kurpitsa

maissilastuja

Haluamasi määrä valmista tai itse tehtyä guacamolea

  1. Leikkaa kurpitsan kannan ympäriltä kurpitsan laki irti työntämällä teräväkärkinen veitsi 45 asteen kulmassa sisään. Älä yritä leikata tai sahata kovaa kurpitsankuorta vaan tee aina uusi ja riittävän syvä pisto vanhan viereen, niin monta kertaa, että olet kiertänyt täyden ympyrän, jolloin hattu irtoaa kannasta nostamalla.
  2. Poista kurpitsan siemenet ja kuituinen sisus käsin, jäätelökauhalla tai lusikalla.
  3. Voit halutessasi raaputtaa varovasti osan kurpitsan sisuksesta jäätelökauhalla tai lusikalla muita ruokalajeja varten. Leikkaa kurpitsalle kolmikulmaiset silmät ja hymyilevä suu samalla menetelmällä kuin irrotit hatun.
  4. Aseta kurpitsa tarjottimelle tai isolle, laakealle lautaselle. Lusikoi guacamole kurpitsan päälaesta sisään. Auta tarvittaessa lusikalla, jotta osa tahnasta pääsee valumaan suusta alustalle. Nosta hattu paikoilleen.
  5. Nosta koko komeus tarjoilupöydän keskelle, ja viereen iso kulhollinen nacholastuja.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.