Lapsen iho tarvitsee talvella hoitoa.

Ihon kuivuminen on lapsilla yleistä, koska lapsen iho on ohuempi ja menettää kosteutta nopeammin kuin aikuisen iho. Talven kuiva ilma, kylmyys ja tuuli ärsyttävät eniten alle 10-vuotiaiden ihoa. Kuiva iho paitsi kutittaa ja punoittaa, on altis myös halkeilemaan ja siten päästämään ihottumaa ja tulehduksia aiheuttavia bakteereja ihoon. Pese, rasvaa ja pue lapsi oikein.

Pesu

Suihku- ja kylpykertoja ei tarvitse talvella vähentää, päinvastoin. Myös kuiva iho on tärkeää puhdistaa huolellisesti liasta ja bakteereista.
Terveihoisen lapsen pesuun riittää vesi. Kuivaihoisen lapsen kylpyveteen kannattaa lisätä mietoa nestemäistä saippuaa, sillä pelkkä vesi ärsyttää kuivaa ihoa. Pesuun käy saippuan sijasta mainiosti myös perusvoide.
Suihkun ja kylvyn jälkeen lapsi pitää kuivata huolella mutta hankaamatta.
Muistuta, että lapsi pesee naamansa ruokailun jälkeen. Talvella suupielet halkeilevat helposti, ja ruuantähteet kuivattavat herkkää ihoa entisestään. Murkinan rippeet voi pyyhkäistä myös perusvoidetipalla ja paperilla tai pumpulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rasvaus

Jos lapsen iho ei ole kuiva tai punoita, unohda rasvojen kanssa lotraaminen. Satunnaisiin kuiviin kohtiin ja taipeisiin voi levittää perusvoidetta.
Kuivasta ihosta kärsivälle lapselle paras apu on hoitoöljy, jota levitetään illalla pesun jälkeen puhtaalle iholle. Rasvaa iho lisäksi aamuisin perusvoiteella. Muista jatkaa säännöllistä rasvausta silloinkin, kun lapsen iho alkaa voida paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pukeutuminen

Karkeat villavaatteet ja keinokuidut ärsyttävät ihoa. Pue lapsen ihoa vasten siksi aina puuvillaa. Pese vaatteet miedoilla pesuaineilla.

 

Lue myös:
Näin hoidat lapsen atooppista ihoa

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla