Ainakin puolet trampoliinionnettomuuksista voidaan välttää.

Kesä ja trampoliinionnettomuudet kuuluvat yhteen. Kesäkuukausina jopa 13 prosenttia lasten sairaalahoitoa vaativista tapaturmista sattuu trampoliinilla.

Näillä yksinkertaisilla turvaohjeilla suuri osa onnettomuuksista voidaan välttää:

  1. Kunnollinen turvaverkko estää putoamiset. Varmista jo osto- ja kokoamisvaiheessa, että trampoliini on tukevasti tasaisella maalla ja turvaverkko on tiivis ja tukeva. Joka kolmas trampoliinivamma johtuu putoamisesta.
  2. Trampoliinilla saa hyppiä vain yksi kerrallaan. Suurin osa onnettomuuksista sattuu silloin, kun hyppimässä on useampi ihminen. Jos hyppimässä on kaksi kovin erikokoista ihmistä, kevyemmällä on viisinkertainen riski satuttaa itsensä.
  3. Ensin pitää opetella helpot perushypyt ja harjoitella sitten vasta vaikeampia. Voltteja ei kannata kokeilla kotioloissa ollenkaan, sillä silloin voi pudota päälleen tai niskalleen.
  4. Trampoliinilla ei kannata hyppiä sateella, koska se on märkänä liukas. Ei myöskään kannata hyppiä kerralla liian pitkään, koska väsyneenä onnettomuuksia sattuu helpommin. Vahinko sattuu keskimäärin puolen tunnin hyppimisen jälkeen.
  5. Vanhempien tehtävänä on valvoa lasten hyppimistä ja vaatia, että sääntöjä noudatetaan.

Lisätietoa Tukesin sivuilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Haloo kukkahattutädit ja -sedät :)  Tämä pomppiminen eri temppujen kera luo vaan lapselle parempaa motoriikkaa ja rohkeutta tehdä asioita. Tottakai voltit on vaarallisia ja muut temput, mutta niin on myös puukauhakin

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla