Kuusi vinkkiä onnistuneeseen nettikauppaan.

Ota käyttöön 6 vinkkiä onnistuneeseen nettikauppaan.

1. Tee selkeä ilmoitus. Ilmoituksen on hyvä olla johdonmukainen, tiivis ja rakenteeltaan looginen. Ei pitkiä sepustuksia! Ranskalaiset viivat helpottavat lukemista. Näyttävämpi ulkoasu erottaa ilmoituksen muista, mutta vältä liiallista erikoistehosteiden kuten liikkuvan kuvan käyttöä.

Kerro kaikki olennaiset tiedot ja kuvaile tuotteen kunto havainnollisesti ja totuudenmukaisesti. Ole tarkka: jos tuote ei ole vaikkapa aitoa retroa, käytä ilmausta ”retrotyylinen”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Satsaa kuvaan. Hyviä tuotekuvia syntyy ulkona pilvisellä säällä vaikka puutarhapöydän päällä, koska silloin valaistuksesta tulee tasainen. Jos kuvaat sisällä, kuvaa lähellä ikkunaa luonnonvalon saamiseksi. Suora auringonvalo luo varjoja ja salama voi vääristää värit. Vaatteet näyttävät parhailta kuvattuina muotinuken tai elävän mallin päällä, jolloin mittasuhteet ovat oikein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Ajoita myynti oikein. Loppukesä ja alkusyksy ovat hiljaista aikaa, kun kesän hankinnat on tehty ja lomarahat kulutettu. Sesonkituotteiden myyntiaikaa kannattaa miettiä: esimerkiksi lasten talvivaatteita ei kannata laittaa myyntiin kaappien kevätsiivouksen yhteydessä. Odottamalla talvikauden alkuun saat niistä paremman hinnan. Täsmäajoita huudon päättyminen kohderyhmän mukaan. Kotiäidit saattavat olla aktiivisia ostajia iltapäivällä, kun lapset ovat päiväunilla.

4. Myy kunnon tavaraa. Kukaan ei halua tupakalta tai ummehtuneelta vintiltä tuoksuvaa pakettia. Varmista, että myytävät vaatteet ovat pestyjä ja ehjiä ja säilytä niitä paikassa, jossa ne myös säilyvät neutraalin tuoksuisina. Näin saat kaupoista myös hyvän palautteen.

5. Tee kaupasta kannattavaa. Jos haluat ruveta tekemään bisnestä, laajenna kaupantekoa omien nurkkien tyhjennyksestä osto- ja myyntitoimintaan. Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista voi tehdä arvokkaita löytöjä, joista saa nettihuutokaupassa paljonkin korkeamman hinnan.

Nokkela nettikauppaharrastaja metsästää hiljaiseen aikaan vähän huudettuja kohteita ja myy tavaran edelleen parempana ajankohtana. Esimerkiksi amerikkalaiset kotiäidit ostavat WalMart-marketeista halpoja poistotuotteita ja kauppaavat ne edelleen eBayssa.

6. Perusta yritys. Laki säätelee kaupallista toimintaa, ja yksityishenkilönä voit tehdä vuodessa kauppaa 8500 euron liikevaihtoon saakka ilman arvonlisäveron maksuvelvoitetta. Jos olet aktiivinen nettimyyjä ja raja alkaa tulla vastaan, perusta toiminimi. Se on melko helppo ja edullinen tapa tehdä vaikkapa sivubisnestä päivätyön ohella. Lue lisää: www.perustamisopas.fi.

Vinkit on koottu Jukka-Pekka Lindénin kirjasta Tee kauppaa netissä! (Netera Consulting 2009)

 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla