Härkä (21.4.–20.5.) on lapsena määrätietoisuuden mestari.

Horoskooppi: Härkä (21.4.–20.5.) on lapsena määrätietoisuuden mestari

Rauhallinen, mutta samalla jääräpäinen ja ajoittain hankalakin härkälapsi on hyvin harkitseva ja kärsivällinen. Hän miettii menemisiään ja tekemisiään tovin ennen kuin osaa tehdä päätöksiä. Lähellä olevat ihmiset menettävät usein hermonsa, kun seuraavat härkälapsen ikuista jahkailua ja hitautta.

Härät osaavat nauttia elämästä: heillä on usein jokin tietty nautinnon kohde, kuten ruoka. Härkälapsi uskaltaakin maistella eksoottisempiakin makuja vastaan pullikoimatta. Vastaavanlainen nautinnon suhde härkälapsilla voi muodostua esimerkiksi lämpimään ja pehmeään äidin syliin, joka sopii omistushaluiseksikin luonnehditulle härälle turvapaikaksi.

Härkälapsi arvostaa saamiaan lahjoja erityisen paljon, eikä hän voisi ajatella tavaroidensa pois heittämistä kuin äärimmäisissä tilanteissa.

Pakottamalla et saa jääräpäistä härkääsi omaksumaan elämän säännöllisyyttä ja sen vaatimia myönnytyksiä. Anna härkälapsesi tulla syliin ja pidä häntä hyvänä, hän tarvitsee fyysistä läheisyyttä huomattavasti enemmän kuin muut.

Taiteelliseksikin luonnehditun härän on saatava säännöllisesti purkaa luovuuttansa esimerkiksi kuvataidekerhossa. Piirrä ja askartele lapsesi kanssa paljon kotonakin. Satujen lukeminen ruokkii lapsesi mielikuvitusta ja antaa virikkeitä piirustuksiin.

Urheilijatyyppi härkälapsi ei välttämättä ole, mutta innokas penkkiurheilija kylläkin. Hidastempoisista urheilulajeista hän saattaa sen sijaan innostua. Laulamisesta lapsesi pitää erityisen paljon, joten musiikkikerho tai kuoro voisivat olla hänelle oivia harrastuksia.

Lue muiden merkkien horoskooppi.

Meidän Perhe

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Oletko saanut lapsellesi päivähoitopaikan, joka vastasi perheenne tarpeita? 

Helsinkiläinen äiti kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidepalstalla omasta kokemuksestaan päivähoidon toteutumisesta. Maunulalaiselle äidille oli päiväkodin johtajan toimesta ehdotettu osa-aika töitä kokopäiväisten sijaan, sillä ilmeisesti kokopäiväinen hoito olisi täyttänyt päiväkotiryhmää liikaa. Kirjoittajan mukaan monet hänen tuntemansa vanhemmat ovat kokeneet samanlaista kohtelua.

Subjektiivista päivähoito-oikeutta rajattiin laissa vuosi sitten puolipäiväiseksi, mikäli lapsen vanhempi ei opiskele tai työskentele kokopäiväisesti, eikä hoidolle ole muuta erityistä tarvetta. Helsinki päätti olla rajaamatta päivähoito-oikeutta – mutta silti kokopäivätyötä tekevää äitiä kehotettiin keventämään työtunteja. 

Nyt me kysymme teiltä! Kertokaa omat kokemuksenne päivähoidon aloituksesta: Onnistuiko hoidon aloittaminen silloin, kun sille oli tarve? Saitteko juuri sen hoitopaikan, jota haitte? 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kurpitsalle ei maistunut, mutta vieraille varmasti maistuu. Kuva: Maija Koski

Halloween-bileiden näyttävin herkku syntyy helposti ja maistuu myös aikuisille.

Asuimme taannoin vuoden Kaliforniassa ja pääsimme tutustumaan läheltä amerikkalaiseen halloweenin viettoon. Vaikutuksen tekivät paitsi uskomattomat, viikkoja ennen juhlaa viritellyt pihakoristeet, myös juhliin tuodut kekseliäät tarjottavat.

Suosikkimme oli lasten koulun kekkereissä bongattu oksentava kurpitsa, josta riitti nacholastujen kanssa dipattavaa isolle joukolle.
Näyttävä tarjottava valmistuu helposti – ja melkein samalla vaivalla, puuhaan ryhtyessäsi, kaiverrat kurpitsat hienoihin kynttilälyhtyihin.

Oksentavan halloween-kurpitsan resepti on julkaistu alun perin Apukokki maailmalla -keittokirjassa ja -sivustolla.

Tarvikkeet

1 oranssi kurpitsa

maissilastuja

Haluamasi määrä valmista tai itse tehtyä guacamolea

  1. Leikkaa kurpitsan kannan ympäriltä kurpitsan laki irti työntämällä teräväkärkinen veitsi 45 asteen kulmassa sisään. Älä yritä leikata tai sahata kovaa kurpitsankuorta vaan tee aina uusi ja riittävän syvä pisto vanhan viereen, niin monta kertaa, että olet kiertänyt täyden ympyrän, jolloin hattu irtoaa kannasta nostamalla.
  2. Poista kurpitsan siemenet ja kuituinen sisus käsin, jäätelökauhalla tai lusikalla.
  3. Voit halutessasi raaputtaa varovasti osan kurpitsan sisuksesta jäätelökauhalla tai lusikalla muita ruokalajeja varten. Leikkaa kurpitsalle kolmikulmaiset silmät ja hymyilevä suu samalla menetelmällä kuin irrotit hatun.
  4. Aseta kurpitsa tarjottimelle tai isolle, laakealle lautaselle. Lusikoi guacamole kurpitsan päälaesta sisään. Auta tarvittaessa lusikalla, jotta osa tahnasta pääsee valumaan suusta alustalle. Nosta hattu paikoilleen.
  5. Nosta koko komeus tarjoilupöydän keskelle, ja viereen iso kulhollinen nacholastuja.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.