Kuva: iStockphoto
Kuva: iStockphoto

Nyt puhuvat äidit: isät eivät jää kotiin, koska siihen ei ole varaa – tai pinna ei kestä.

Raha ratkaisee

"Voisimme lopettaa harrastukset, myydä kodin ja muuttaa pienempään, mutta se ei olisi reilua isompia lapsia kohtaan. Tuloni eivät riitä menoihimme."

"Mies haluaisi olla kotona, mutta meillä ei ole varaa. Sydäntä särkee."

"Mieheni hoiti nuorimmaistamme kotona puoli vuotta. Emme lyhentäneet asuntolainaa ja söimme kaikki säästöt. Henkinen pääoma oli mittaamattoman arvokasta, mutta valitettavasti joudumme huomioimaan myös taloudelliset tosiasiat."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"On aivan pöljää, että enemmän tienaava jää kotiin. Mitä järkeä on kituuttaa, jos ei ole pakko?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Isät jäisivät kotiin, jos naisten arvostusta lisättäisiin työelämässä ja palkkaeroja kurottaisiin."

"Miksi hoitaisivat? Hommat jaetaan sen mukaan, miten kukakin jaksaa ja voi. Jollain on pakko elääkin, joten töissä on käytävä sen, jolla töitä on. Meillä se on mies."

Hermo ei kestä

"Miksi mies pakotetaan kotiin, jos hänellä ei ole omaa intoa? Kotona oleminen on paljon muutakin kuin ruokailu, nukkuminen ja vaippahuolto."

"Mies ei halua jäädä pitkäksi aikaa pois työstään, jossa on jatkuva kilpailu. Itselleni uralla eteneminen ei ole ykkösasia, lapset ovat."

"Miehelläni ei pää kestäisi kotona oloa."

"Miehellä eivät hermot kestä, jos hän joutuu pyörittämään arkea tai olemaan liian kauan lasten kanssa, vaikka heitä rakastaakin."

"Eivät isät halua olla koko päivää lasten kanssa kotona. Koulutetut isät katsovat työkokemuksensa menevän hukkaan. Heitä myös hävettää olla kotona. Luullaan luusereiksi kai."

"Mieheni on loistava isä leikki-ikäiselle, mutta huomasimme, että hän ei osaa luoda tunnesidettä alle kolmevuotiaaseen. Kotona olo on hänelle vain monotonista suorittamista eikä hän nauti taaperon seurasta tai hoitamisesta yhtään."

"Niin se vaan on, että kodin- ja lastenhoito on luontaisempaa äideille. Jos isä on kotona, voisin lyödä vetoa, että suurin osa kotitöistä jää työssäkäyvälle äidille."

"Suurinta osaa isistä ei kotona olo kiinnosta. Ituhipit ovat asia erikseen, he ovat toki vähemmistössä."

"Mieheni ei ole ollenkaan koti-isä-tyyppinen. Hän on kyllä hyvä ja huolehtiva isä, mutta ei sellainen, joka pystyisi huolehtimaan kotiaskareista ja lastenhoidosta 24/7."

"Miehillä on koko ajan mahdollisuus kotona oloon. He eivät vain välitä siitä, kärsiikö vauva tai taapero suuressa päiväkotiryhmässä. Mies ei jousta lapsen hyvinvoinnin takia, sellaiseen uhraukseen on valmis vain äiti."

En anna jäädä

"En voisi olla rauhassa töissä, jos mies on lasten kanssa."

"Lapset viedään mummoloihin isän hoitovuoroilla. Kotona istuvat telkkarin edessä koko päivän pillimehu ja pulla kädessä, samalla kun isä surffailee netissä. Töistä kotiin raahautuva äiti saa tehdä toisen työpäivän heti perään, kun kaikki on tekemättä. Ei kiitos."

"Äidit haluavat olla kotona kasvattamassa omat lapsensa. Hyvähän miehen on osallistua, mutta suurimmasta osasta miehistä ei ole jäämään kotiin vuodeksi tai yli."

"Ihan biologisista ja hormonaalisista syistä äiti nauttii enemmän kotona ­olosta kuin isä."

"Isä voi olla mukana lastenhoidossa, vaikka käy töissä. Työ on hyvä vastapaino lastenhoidolle."

Tietenkin koti-isä!

"Se on vain isän motivaatiosta kiinni, jos äidillä on töitä ja sama palkka."

"Meillä mies on kotona ja minä töissä. Lapset hoitaa hyvin, mutta kotityöt jäävät tekemättä."

"Sekä isälle että lapselle on hyväksi saada jo varhaisessa vaiheessa kahdenkeskistä aikaa. Lisäksi koen, että urani kannalta on tärkeää olla töissä, ja mies haluaa tukea minua tässä. Tulotaso meillä on melko sama."

"Mies hoitaa lapsia kotona sen ajan, mikä on töiden puolesta mahdollista."

"Jos miehen kotona olosta tulee enemmän normi kuin poikkeus, suurempi osa uskaltaa jäädä kotiin. Toimeentuloon en usko sen vaikuttavan, koska yrittäjänaisetkin tekevät lapsia."

Lähde: Vauva 3/2015

niinenääkiinnostavaikkatästäjo...

mitä tarkoittaa ettei isillä hermot kestä? suuttuuko ne.. kyllähän se varmaan stressaavampaa on kun kuunnella äitin itkua.. mikä se mummola on johon isät vie lapsia.. kokeiltiin leikkiä sitä.. laitoin patjan lattialle ja tulin itte alakertaan nukkumaan pyysin lapsia kuvittelemaan mitä se vois olla.. ja tein semmosen mytyn mummuksi kun se varmaan on keskeinen asia.. onneksi isi on jo seittemältä illalla kattomassa uutisia.. ja sit alkaa viikonloppu ja mies on vaan pari tuntia vloppuna töissä jes. ai niin ja sit vielä miehen lapsi on mulla kaikkien lisäksi vielä hoidossa puoliviikkoa ehkä. äitinsä heittelee miten sattuu kertomatta yleensä etukäteen kellekkään.. alkaispa jo koulu..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla