Räikköset asuvat Sveitsissä parinkymmenen tuhannen asukkaan pikkukaupungissa. Kuva: Minttu Räikkösen kotialbumi
Räikköset asuvat Sveitsissä parinkymmenen tuhannen asukkaan pikkukaupungissa. Kuva: Minttu Räikkösen kotialbumi

Kun Minttu ja Kimi Räikkösen esikoinen Robin syntyi, Mintun valtasi tunnevyöry. Toisen lapsen kanssa oli jo helpompaa.

Äidiksi tulo oli isompi asia kuin Minttu Räikkönen, 32, osasi aavistaa. Perheen esikoinen Robin syntyi sveitsiläisessä sairaalassa tammikuisena yönä 2015. Pieni poika rinnallaan Minttu ymmärsi, ettei mikään enää olisi kuten ennen.

– Olin ajatellut, että eihän lapsen saaminen muuta mitään. Jatkan elämääni samalla tavalla, otan vain vauvan mukaan kaikkialle. Vasta sairaalassa kaikki muuttui konkreettiseksi ja tajusin, että elämäni muuttuu täysin. En voinut mennä edes yksin vessaan, enhän uskaltanut jättää vauvaa hetkeksikään. Tunnevyöry oli hurja ja pelottavakin: herranjumala, mä olen vastuussa tästä ihmisestä, Minttu kertoo.

Toisen lapsen kanssa on ollut erilaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Huomaan, miten olen ollut Riannan kanssa paljon rennompi ja itsevarmempi alusta asti, ja se on helpompaa itsellekin. Nyt osasin myös nauttia vauva-ajasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhden asian äitiydestä Minttu on aina tiennyt varmasti: olisinpa kuten oma äitini. Mintun äiti kuoli aivoverenvuotoon 45-vuotiaana, Mintun ollessa 19-vuotias. Äiti on mukana Mintun teoissa ja ajatuksissa joka päivä.

–Minulla on ollut tosi hyvä ja ihana äiti. Olen ajatellut jo pienestä pitäen, että teen asiat samalla tavalla kuin hän, Minttu sanoo.

Minttu haluaa jo puolitoistavuotiaan Riannankin ymmärtävän, että ei tarkoittaa ei.

–Olen hirveän rakastava äiti: pussaan ja halaan koko ajan ja yritän olla läsnä. Mutta olen myös tiukka. On asioita, joissa en anna periksi ja joissa minulle ei ainakaan pitäisi ryppyillä, kuten ruokapöydässä.

Tiukka puoli näkyy näin: Minttu haluaa jo puolitoistavuotiaan Riannankin ymmärtävän, että ei tarkoittaa ei. Ruokaa ei heitellä lattialle. Kun syödään, ei touhuta muuta. Ruuan jälkeen sanotaan kiitos. Käytöstavoilla pääsee elämässä pitkälle.

Mitä mieltä Mintun mies Kimi Räikkönen on kasvatuskysymyksistä, ja millaista perheen arki on Sveitsissä? Lue lisää uusimmasta Meidän Perhe -lehdestä!

Kolmen äiti

Hyvä että Minttu itse huomasi olevansa syvällä vauvakuplassa kun ei uskaltanut jättää vauvaa. Monen äidin ja perheen ongelmat johtuvat juuri siitä että lapset saavat liian ison osan elämästä. Elämää pitää jatkaa kuten ennenkin ja tehdä uusiakin asioita. Toki lapset tuovat siihen sivujuonteita mutta lapsiperheellisyys ei saa sanella elämässä kaikkea. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla