Joogasta on apua moneen vaivaan. Joogaopettaja Kylli Kukk neuvoo, miten löydät sinulle parhaiten sopivan joogalajin.

Mitä joogalajia kannattaisi kokeilla, jos...

Minulla on niska- ja hartiavaivoja

Pehmeää, lempeää ja terapeuttista hathajoogaa. Monipuoliset liikkeet vahvistavat hartioita ja selkää ja parantavat niiden liikkuvuutta. Hathajoogassa opetellaan myös rentoutumista, joka auttaa hartiajännitykseen. Kaikki liikkeet tehdään lattialla.

Haluan kohottaa kuntoani

Dynaamista hathajoogaa, joka nostaa sykettä ja laittaa ihmisen hikoilemaan. Liikesarjat ovat pidempiä kuin tavallisessa hathajoogassa ja ne tehdään seisaaltaan. Sarjat ovat erilaisia kaikilla tunneilla. Myös astangajooga haastavine ja monipuolisine harjoituksineen sopii hyvin kunnon kohotukseen

Minulla on jatkuvasti levoton ja stressaantunut olo

Hathajoogasta voisi olla apua. Tunneilla levoton ihminen laitetaan keskittymään pehmeisiin liikkeisiin ja omaan hengitykseensä. Jos mieli on oikein levoton, on helpompi opetella rentoutumista kehonsa kautta. Myös rajajooga klassisine asanoineen sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Jokaisen tunnin päättää ohjattu meditaatio.

Olen raskaana ja haluaisin aloittaa joogatunnit

Alkuraskauden aikana voi hyvin mennä esimerkiksi hathajoogaan. Siinä vaiheessa, kun masu alkaa olla tiellä, moni siirtyy äitiysjoogaan. Siellä oppii rentoutumaan ja hengittämään oikein. Silloin vauvakin saa paremmin happea. Kun äiti on rento, hyväntuulinen ja tyytyväinen, myös vauvalla on paremmat oltavat. Äitiysjooga ehkäisee esimerkiksi selkävaivoja ja sieltä saa myös konkreettisia vinkkejä synnytykseen.

Haluan kehittää notkeuttani

Yin-jooga venyttää perusteellisesti syviäkin kudoksia ja hermoratoja. Venytysajat ovat pitkiä ja rauhallisia (4-5 minuuttia) ja ne tehdään meditaatioon vaipuneena. Myös astangajooga kehittää hyvin notkeutta.

Teksti: Elina Rikkilä, Meidän Perhe

Lue myös: Perheen elämäntaparemontti ja Enemmän energiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla