Suuntautuuko perheloma tänä vuonna Tanskan Legolandiin? Keräsimme yhteen tarpeellisimmat linkit loman suunnitteluun.

Suuntautuuko perheloma tänä vuonna Tanskan Legolandiin? Keräsimme yhteen tarpeellisimmat linkit loman suunnitteluun.


Legoland
vastaa kysymykseen, mitä näppärä saa aikaan 58 miljoonasta legopalikasta. Sen anti lienee paras 2–12-vuotiaalle huvipuistointoilijalle. Miksei vauvankin kanssa viihtyisi, sillä Legoland tarjoaa paitsi ruuanlämmitysmahdollisuudet, myös rauhallisen imetystilan - ja ilmaiset vaipat!

Aikuisvieras ei voi olla hämmästymättä kahta seikkaa: vihreyttä ja puhtautta. Työntekijät noukkivat tarkasti tiellensä sattuvat roskat. Erittäin kauniista ja monipuolisista istutuksista huolehtii 40 puutarhuria.

Sisäänpääsymaksu kattaa kaiken porttien sisäpuolella liikennepuistoa lukuunottamatta. Legoland ei ole valtava tai kaoottinen, mutta lystikäs junakierros voi helpottaa yleiskäsityksen saamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Legoland laajentaa tarjontaansa vuosittain. Huvipuistolaitteet ovat juuri sopivan kauheita – täti-ihmisen sisälmykset eivät käänny ympäri, mutta kyydissä hirvittää kuitenkin. Alue on jaettu teemojen mukaan: innostutaanko teillä merirosvoilusta, ritariseikkailuista vai lännenromantiikasta?

3 x tekemistä:

 

1. Ihastu.
Legolandin vanhin, kenties tunnetuinkin osa on Minimaa, jossa maailman nähtävyydet Vapaudenpatsaasta Abu Simbelin temppeliin esitetään ihastuttavan tarkkoina legotulkintoina. Hurmaavia miniatyyrejä kannattaa kyykistyä katsomaan lapsen näkökulmasta: yksityiskohdat avautuvat parhaiten 100–150-senttiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kaahaa.
Etenkin isien ja lasten suosiossa on Falck-palokuntakilpailu. Perheistä kootut joukkueet pumppaavat paloautoa kuin resiinaa halki aukion, jonka toisella laidalla ”palaa” talo. Taloa ruiskutetaan vedellä, kunnes seinästä ponnahtava palomies ilmoittaa sen sammutetuksi. Sitten kiiruhdetaan takaisin: ketkä ehtivät ensin maaliin? Lapset kiljuvat riemusta, hengästyneet isät pyyhkivät otsaansa.

3. Kastu.
Maakrapukin selviää kesähelteistä helpommalla, jos pääsee veteen. Ja jos vilu uhkaa, kaksi valtavaa kuivauskoppia puhaltaa vaatteet kuiviksi. Merirosvomaa on Kapteeni Rogerin ja hänen hurjien piraattiensa valtakunta, jossa vekarat pääsevät mielikuvituksellisten veneajelujen, vesiammuskelun ja muiden vesileikkien makuun. Pirate Water Falls on riemukas ja monipuolinen vesileikkipuisto, jonne kaikki tarvitsevat uikkarin, alle nelivuotiaat myös uimavaipan. Kaikkein pienimmille on oma rauhallisempi keidas.

 

Hyötylinkkejä

  • Lalandiassa Legolandin vieressä on Pohjoismaiden suurin vesipuisto, Aquadome.
  • Givskud Zoo on huimaavan hieno safaripuisto, jossa eläinten hyvinvointi on tärkein.
  • Ellet halua lentää, matkan voi tehdä junallakin!
  • Matka-Vekka myy Legolandiin pakettimatkoja perheille - vaikka isovanhemmille ja lapsenlapsille!

Kuvat: VISIT DENMARK/LEGOLAND

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla