Haluaisitko antaa tukilapselle tavallista arkea yhden viikonlopun verran kuussa?

Noin viisisataa suomalaista lasta kaipaa tukiperhettä. Olisiko teidän perheellänne halua antaa tukilapselle aikaa, aikuisuutta ja tavallista arkea yhden viikonlopun verran kuussa?

Mitä tukiperhe tekee?

Tukiperhe on kiinnostunut lasten auttamisesta ja haluaa jakaa aikaansa ja aikuisen läsnäoloa myös muille lapsille. Tukiperheet ovat aivan tavallisia vapaaehtoisia perheitä. arkoitus on elää tukilasten kanssa ihan tavallista arkea. Mikään ohjelmatoimisto ei tarvitse olla. Tarkoituksena on elää tukiperhelasten kanssa tavallista arkea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viekö se paljon aikaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tavallisimmin tukilapset käyvät perheessä kerran kuussa perjantaista sunnuntaihin. Yksi viikonloppu kuussa ei vielä ole erityisen paljon, mutta aina on hyvä kysyä itseltään, onko oikeasti valmis antamaan sen ajan.

Kuka voi ryhtyä?

Tukiperheen elämäntilanteen pitää olla vakaa. Perheenjäsenten keskinäisten suhteiden pitää olla kunnossa. Päätöksen alkaa tukiperheeksi toivotaan olevan koko perheen yhteinen. Tukiperheenä voi toimia lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva aikuinen. Soveltuvuus arvioidaan tukiperhevalmennuksen ja perheen tapaamisen avulla. Hakijoista pyydetään kunnan sosiaalitoimen lausunto.

Keitä tukilapset ovat?

Suurin osa lapsista tulee kunnan sosiaalitoimen kautta. Suurin osa heistä on 1–12-vuotiaita. Pääkaupunkiseudun tukiperhettä kaipaavista lapsista 95 prosenttia on yksinhuoltajaperheestä. Tukiperhe voi auttaa lapsen perhettä kohdanneen kriisin aikana. Vaikean tilanteen voi aiheuttaa esimerkiksi yksinhuoltajuus, vaikea sairaus, vanhemman uupuminen tai heikko sosiaalinen tukiverkosto.

Miten?

Tukiperheeksi voi ryhtyä kuntien tai Pelastakaa Lapset -järjestön kautta.

Lue lisää Pelastakaa lapset ry:n sivuilta.

Tietoja tukiperhetoiminnasta antoi sosiaalityöntekijä Tanja Kuivanen Pelastakaa Lapset ry:n Etelä-Suomen aluetoimistosta.

 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla