Presidentti vastasi Lumin ihmettelynaiheeseen kirjeellä, jossa on terveiset myös Lennu-koiralta.

Kun espoolainen Lumi Metsä, 4, eilen palasi voimisteluharjoituksista, häntä odotti kotona juhlavannäköinen kirjekuori. Sisältä paljastui kirje tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä.

Tarina sai alkunsa viime itsenäisyyspäivän iltana, kun Lumi katseli televisiosta Linnan juhlia yhdessä vanhempiensa ja pikkuveljensä kanssa

– Lumille tuli ilmeisesti kauniista puvuista mieleen hääkuvamme, ja hän tuumi, että te voitte äidin kanssa mennä sinne juhliin, kun teillä on vielä jäljellä ne prinssi- ja prinsessapuvut, vaikka hänellä ja Ilmolla, 2, ei olekaan, Lumin isä Kimmo Metsä kertoo.

Kohta Lumi kyseli, onko presidentti perheen ystävä.

– Hämmästeltyäni, että miten niin, Lumi vastasi, että kun se ei kutsu meitä juhliin.

Isä vastasi, että Linnan juhliin kutsutaan tärkeitä ihmisiä – mihin Lumi tuumasi, etteivätkö he ole tärkeitä. Tähän olikin jo vaikeampi vastata.

Lumin mentyä nukkumaan Kimmo lähetti sähköpostiviestin presidentin kansliaan ja mainitsi, että ehkäpä tasavallan presidentti osaisi vastata paremmin.

Isä vastasi, että Linnan juhliin kutsutaan tärkeitä ihmisiä – mihin Lumi tuumasi, etteivätkö he ole tärkeitä. 

26. tammikuuta päivätty kirje saapui perille sattumoisin presidentin virkaanastujaispäivänä 1. helmikuuta.

Presidentti Niinistö vastaa Lumille, että valitettavasti kaikkia ihmisiä ei voida kutsua itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle, vaikka he ansaitsisivat tulla kutsutuiksi. Linnaan kun mahtuu vain tietty määrä ihmisiä. Hän myös valottaa, miten vieraat Suomen 100-vuotisjuhliin oli valittu.

Vuoden 2017 itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla teemana oli sukupolvien kohtaaminen. Kutsuttujen joukossa oli legendoja ja nuoria kykyjä. Jokaisesta Suomen maakunnasta oli erikseen kutsuttu kaksi ansioitunutta nuorta tulevaisuuden edustajaa. Kunniavieraita olivat tänäkin vuona sotiemme veteraanit ja lotat.

Lopuksi Niinistö toivottaa Lumille ja tämän perheelle hyvää alkanutta vuotta. Kirjepaperia komistaa suuri kuva Lennu-koirasta, ja kirjeen ovat allekirjoittaneet sekä tasavallan presidentti että Lennu.

"Tunnen suurta ylpeyttä niin tyttärestäni kuin kirjeen lähettäjästä."

Lumille kirje oli isän mukaan iloinen yllätys, ja nyt etsinnässä ovat sopivan arvokkaat kehykset, joissa ripustaa kirje seinälle.

–  Tunnen suurta ylpeyttä niin tyttärestäni kuin kirjeen lähettäjästä, joka ei jätä huomiotta vähäiseltäkään vaikuttavaa yhteydenottoa, vaan vastaa siihen.