Testatkaa kulttuurivisassa, kuka tietää eniten.

Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivä on 28. helmikuuta. Sitä voi lapsen kanssa viettää sangen helposti - tarttuu kotimaiseen lastenkirjaan ja lukee. Siinä on kulttuuria parhaimmillaan.

Nykykulttuurimme vahvimpiin lastenkirjavaikuttajiin kuuluvat Tatun ja Patun luojat Aino Havukainen ja Sami Toivonen kertovat kulttuuripäivän kunniaksi, mitä heidän perheessään luetaan. Ainolla ja Samilla on kaksi tytärtä, 10-vuotias Anna ja 8-vuotias Miina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyödynnä heidän vinkkinsä tai sitten etsi Helsingin kaupunginkirjaston lasten sivuilta uusia, hyviä suomalaisteoksia. Lastensivuja ei enää päivitetä, mutta niistä löytyy vielä paljon hyviä lukuvinkkejä ja lasten omia arvosteluja. Valtakunnalliset lasten kirjasivut löytyvät okariinosta. Nuorten kirjavinkkejä löytyy taas sivupiiristä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tähän tapaan Aino Havukaisen ja Sami Toivosen perheessä luetaan juuri nyt:

- Anna (10) on innostunut tällä hetkellä Eoin Colferin Artemis Fowl -kirjasarjasta. Vähän aikaa sitten Anna ahmaisi koko Anni Swanin nuortenkirjatuotannon.

- Miinan (8) suuria suosikkeja on ”Yotsuba&!”. Se on japanilainen sarjakuvasarja, kirjoittanut ja piirtänyt Kiyohiko Azuma.

- Timo Parvelan Ella-kirjoja on luettu tytöille ääneen ja niistä on kovasti pidetty. Ainon suosikkeja lapsena olivat Nikke-kirjat, jotka on kirjoittanut René Goscinny ja kuvittanut Jean-Jacques Sempé.

Kalevalan päivän kunniaksi Meidän Perhe laati pienen visan. Sem avulla on kiva keskustella, mitä kulttuuri muun muassa on.

Kysymykset:

1)    Kuka on kirjoittanut Ella-sarjan?

 

2)    Kuka on Risto Räppääjän paras kaveri?

 

3)    Mitkä valkoiset pötköt ovat sähköisiä muumien tarinoissa?

 

4)    Mitä soitinta Väinämöinen soitti?

 

5)    Kuka on tehnyt Koirien Kalevalan?

 

6)    Kuka teki ensimmäisen suomenkielisen aapisen?

 

7)    Mikä se on: paljon se antaa ilmaiseksi, mutta hajamielistä sakottaa?

 

8)    Kuka on Suomen kansallisrunoilija?

 

9) Mistä Tatu ja Patu ovat kotoisin?

 

Vastaukset:

1)    Timo Parvela

2)    Nelli

3)    Hattivatit

4)    Kanteletta

5)    Mauri Kunnas

6)    Mikael Agricola (vuonna 1543)

7)    Kirjasto

8)    Elias Lönnrot

9)    Outolasta

 

 

?
Sisältö jatkuu mainoksen alla