4 vinkkiä: näissä paikoissa viihtyy koko perhe!

Lasten kanssa Brysselissä? Jos perusnähtävyydet on koluttu ja aikaa on hiukan enemmän, kaupungista ja sen liepeiltä löytyy mukavia ajanviettopaikkoja koko perheelle. Näissä paikoissa aika ei tule pitkäksi. Poimi vinkit talteen!

1. Majesteettinen Afrikka-museo (www.africamuseum.be) on erikoinen muistutus Belgian siirtomaa-ajasta, mutta lapsilla on hyvin tilaa juoksennella täytettyjen eläinten keskellä. Vetonaulana on iso täytetty elefantti. Kun salit on juostu läpi, kannattaa lepuuttaa jalkojaan kahvilassa. Niin jaksaa vielä ennen paluumatkaa haukata happea isossa Tervuerenin puistossa, jonka reunalla museo sijaitsee.

Varaa retkeen aikaa, sillä pittoreski raitiovaunumatka perille on oma ohjelmanumeronsa. Afrikka-museo sijaitsee Tervuerenissa hiukan kaupungin ulkopuolella. Museoon pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla ajamalla ensin metron päätepysäkille Stockel-asemalle (linja 1B), siirtymällä aseman edessä raitiovaunuun numero 44 ja ajamalla sen päätepysäkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Lapsille ja nuorille hyvin sopiva, sadunomainen Folonin taidegalleria (www.fondationfolon.be) on pieni helmi. Se sijaitsee Château de la Hulpe -linnan mailla Solvayn puistossa noin 20 minuutin ajomatkan päässä Brysselistä. Linna puistoineen on paikallisten suosima retkikohde ympäri vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muun muassa kuvittajana ja kuvanveistäjänä toimineen belgialaisen Jean-Michel Folonin (1934-2005) monipuolisuus näkyy kokoelmassa, joka vetoaa moniin aisteihin. Kiertokäynti on nopea ja sopivan jännittävä. Taidegallerian sisäänkäynnin vieressä on kahvila. Parhaiten perille pääsee autolla, mutta myös bussi 366 vie perille (pysäkki La Hulpe Etang Solvay).

3. Automuseo (www.autoworld.be) lumoaa isät, pojat ja koko perheen. Samassa rakennuksessa on muutakin tutkittavaa, sillä automuseon vierestä löytyy sotamuseo, jossa on myös lentokoneita.

Lopuksi voi hurauttaa hissillä kuningas Leopold II:n rakennuttaman kolmoiskaaren huipulle; isojen hevospatsaiden jalkojen juuresta on huimaavan hieno näköala. Kaaren huipulle pääsee ilmaiseksi, ja sinne vievään hissiin mennään sotamuseon lipunmyynnin vierestä.

Automuseo sijaitsee Etterbeekin kaupunginosassa. Perille pääsee muun muassa metrolla (pysäkki Mérode) ja useilla busseilla ja raitiovaunuilla. Kolmoiskaari on hyvä maamerkki, museo on sen juurella.

4. Brysselissä on paljon puistoja. Rouge-Cloîtren puisto Auderghemin kaupunginosassa on entisen luostarin maille syntynyt viheralue, jossa on lasten leikkipaikkojen lisäksi taidegalleria sekä italialaista luomuruokaa tarjoava ravintola La Vita è Bella. "Punaisen luostarin puisto" on omiaan retkikohteeksi silloin, kun lapset kaipaavat leikkiä ja liikuntaa, äiti ja isä kulttuuria ja ulkoilmaa ja koko perhe hyvää ruokaa rennossa ympäristössä. Metropysäkeistä lähin on Herrmann-Debroux.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla