Lapsen kanssa kasvimaalle - mitä pitää ottaa huomioon? Nappaa viisi vinkkiä talteen!

Lapsen kanssa kasvimaalle - mitä pitää ottaa huomioon? Nappaa viisi vinkkiä talteen!

  • Suunnittelu ja haaveilu on ihanaa. Ota lapsi mukaan alusta pitäen kasvimaan suunnitteluun. Anna vapautta: Mitä näistä haluaisit kasvattaa? Tutkikaa siemenpusseja yhdessä.
  • Lapsen viljeltäväksi sopivat ainakin nopeasti itävät ja syötävät kasvit. Herne on hauska kasvi, sillä hernepenkistä voi napsia syötävää suoraan suuhun. Jos käytössäsi on suojaisa paikka (lämmin veranta tai kasvihuone), kannattaa kokeilla maissiakin. Maissi kasvaa pidemmäksi kuin lapsi itse, ja sadon korjaaminen syksyllä on jännittävää. Maissi vieläpä maistuu ihanalle!
  • On innostavaa, kun on omat välineet. Kannattaa kerätä lapselle omia pihatyövälineitä - ainakin oma kastelukannu ja pienet hanskat ovat pihalla tarpeen. Myös sopivat kumisaappaat ovat tärkeät. Pieni lapio ja hara voivat myös olla tarpeen.
  • Pari turvallisuusseikkaa pitää muistaa: kädet pestään aina pihahommien loputtua ja multaa ei laiteta suuhun. Aikuisen puutarhavälineisiin kosketaan vasta, kun on saatu lupa.
  • Askarrelkaa yhdessä lapselle nimikyltti. Sen voi pystyttää vaikkapa oman pienen salaatti- tai porkkanarivin päähän. Näin on helppo muistaa, mikä rivi kuuluu kenenkin kasteltavaksi ja kitkettäväksi.

Merja Aakko, Meidän Perhe

Lue myös: Lapsiperheen piha

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla