Tee viuhkanauha päivänsankarin lempiväreistä. Kuva: Juha Salminen
Tee viuhkanauha päivänsankarin lempiväreistä. Kuva: Juha Salminen

Juhlatunnelmaan tarvitaan vain värikastä paperia sekä hetki taittelua.

Paperista tehty viuhkanauha vie heti juhlafiiliksiin ja on äkkiä askarreltu. Viuhkanauhaan tarvitset sakset, liimaa ja erivärisiä A4-kokoisia papereita, jotka leikkaat pystysuunnassa puoliksi. Paperin kannattaa olla kevyttä, sillä silloin se liimautuu helposti kiinni ja on helppo taitella. Mitä enemmän papereita jaksat taitella, sitä pidemmän nauhan saat.

Viuhkanauhaan tarvitset:

 • Kahta eri väristä A4-kokoista paperia yhteensä 30 kappaletta. Saat tästä määrästä 60 viuhkan osaa. Mitä enemmän papereita jaksat taitella, sitä pidemmän juhlanauhan saat. Ohutta paperia on helpoin taitella. Kuvassa näkyvään nauhaan on käytetty 17 puoliksi leikattua paperiarkkia.
 • sakset
 • liimaa
 • kaunista kiinnitysnarua nauhan päihin.

Tee näin:

 1. Taita ja leikkaa A4 kokoinen paperi pystysuunnassa puoliksi.
 2. Taita noin 2 cm levyisiä laskoksia haitaritaittona. Yritä pitää ensimmäiset taitokset saman levyisenä. Aikuinen voi tehdä ensimmäisen taitokset ja lapsi paperia käännellen taittaa loppuun. Jos viimeiseen taitokseen jää enemmän paperia, ei huolta, leikkaa ylimääräinen pois. Tavoitteena on saada aikaan viuhka, jossa on suunnilleen samanlevyiset taitokset koko matkalla, myös alussa ja lopussa. 
 3. Liimaa haitarin toinen pää kiinni, niin että siitä muodostuu viuhka. Jos liima ei tunnu riittävän, voit käyttää apuna nitojaa. 
 4. Yhdistä viuhkoja toiseen liimaamalla ne reunoistaan toisiinsa kiinni, kauniin kuvion saat kun käytät vuorotellen erivärisiä viuhkoja. Vinkki! Käyttämällä pyykkipoikia jo liimatuissa kohdissa saat viuhkan pysymään paremmin kasassa. 
 5. Anna kuivua. 
 6. Kiinnitä lopuksi kauniit kiinnitysnarut kumpaankin päähän ja sido nauha paikoilleen. Bileet voivat alkaa!
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Slime, jonka voi syödä! Se on helppo tehdä vain kolmesta raaka-aineesta. 

Tarvitset:

 • 100 g vaahtokarkkeja
 • 1 dl maissitärkkelystä
 • 1 tl kookosöljyä

Tee näin: 

 1. Kaada kaikki ainekset astiaan.
 2. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia.
 3. Sekoita ensin lusikalla ja sitten käsin. 

Videolta näet, miten ainekset sekoittuvat slimeksi mikrottamisen jälkeen.

Huom! Vaahtokarkkislime on mahtavan venyvää ja erittäin, erittäin sitkeää. Pidä se siis etäällä esimerkiksi sohvasta ja hiuksista.

Jos et – jostain syystä – halua sittenkään syödä limaa, on sen paikka biojätteessä. Lima irtoaa ihosta märällä kädellä, ja jämät lähtevät hyvin vedellä ja saippualla. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Löhöpatjaan tarvitset vain valmiita tyynyliinoja sekä niille täytteet.

Kun koulu alkaa, tekee omaa huonetta mieli sisustaa vähän uudestaan. Lapsen omaan tilaan tarvitaan ainakin sänky nukkumiseen, pöytä piirtelyyn sekä paikka, jossa on hyvä löhötä, lukea ja pelata.

Koululaisen lempipaikka syntyy petivaatteista. Valitse sitä varten valmiita tyynyliinoja, joiden kuosit ovat lapsen makuun. Ompele liinat yhteen niiden pitkiltä sivuilta ja täytä sisukset varapeitoilla ja -tyynyillä. Isompi koululainen voi hoitaa ompeluhomman itsekin.

Patjasta voi rakentaa vaikka koko huoneen mittaisen tyynymadon. Ja pim, petivaatteiden säilytyspulma on samalla ratkaistu!

Innostuitko kuvan kynätyynyistä? Ohjeen niihin löydät Suuren Käsityön digilehdestä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.