Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Itse tehty munapinjata on komea pääsiäiskoriste, joka sopii myös synttärijuhliin. Täytä se bileiden teeman mukaisesti kevyillä karkeilla tai pienillä suklaamunilla.

Tee näin:

  • Puhalla ja solmi ilmapallo ja aseta se solmu alaspäin kulhon päälle. Revi muutama arkki sanomalehtipaperia noin kolmen sentin levyisiksi suikaleiksi.
  • Sekoita kupillinen vehnäjauhoa ja saman verran vettä liimataikinaksi. Anna sen turvota hetki. Tee taikinaa lisää tarpeen mukaan.
  • Kasta paperisuikaleet taikinaan ja liimaa niitä ristiin rastiin pallon ympäri pariksi, kolmeksi kerrokseksi. Jätä pallon solmupäähän pyöreä aukko. Anna kovettua vuorokauden.
  • Taita noin 20 sentin pituinen ja 6 senttiä leveä silkkipaperipinkka kaksinkerroin. Leikkaa saksilla pitkään reunaan hapsuja. Irrota pinkasta hapsutettuja suikaleita yksi kerrallaan, sivele reunaan paperiliimaa ja liimaa suikaleet vaakasuoraan pallon pinnalle. Aloita alareunasta ja lisää aina kerros edellisen päälle. Anna hapsujen kuivua.
  • Riko ilmapallo. Kiinnitä pallon suuaukkoon ilmastointiteipillä silkkinauha, josta sen voi ripustaa. Täytä pinjata kevyillä karkeilla tai pienillä suklaamunilla. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla