Tee kotitalliin uusi ratsu. Tämä keppiheppa syntyy yhden illan aikana.

Tarvikkeet:

  • fleece-kangasta 0,35 m, leveys 140 cm.
  • pala mustaa ja valkoista huopaa.
  • täytevanua
  • villalankaa
  • vanha t-paita tai trikookangasta
  • liimaa
  • parsinneula
  • 70 cm pitkä harjanvarsi.

Tee näin:

Jäljennä sivukappaleen ja korvan kaavat alla olevasta pdf-tiedostosta. Avaa tiedosto, tallenna se tietokoneellesi ja tulosta sen jälkeen, niin se printtautuu oikein.  

PDF iconkepparin-kaava.pdf

Leikkaa fleece-kankaasta 2 sivukappaletta peilikuvina ja 4 korvaa peilikuvina. Lisää leikatessasi 0,5 cm:n saumanvarat ja täyttöaukon reunaan 2 cm:n saumanvara. Leikkaa lisäksi 5 x 94 cm:n kokoinen keskikaitale. Mitta sisältää saumanvarat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leikkaa silmät ja sieraimet mustasta huovasta ilman saumanvaroja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pää: Ompele keskikaitale toisen sivukappaleen reunaan oikeat puolet vastakkain. Saumat voi ommella joko käsin tai ompelukoneella, kapealla siksakilla. Aloita ompelu alareunan tähdellä merkitystä kulmasta. Täyttöaukon reuna jää avoimeksi. Neulaa keskikaitale toisen sivukappaleen reunaan oikeat puolet vastakkain. Huolehdi, että sivukappaleet kohdistuvat molemmin puolin symmetrisesti. Ompele toinen reuna. Käännä hevosen pää oikein päin. Täytä vanulla.

Leikkaa vanhasta t-paidasta tai trikoosta 3 cm leveä ja 40 cm pitkä kaitale. Sivele liimaa kepin päähän ja kierrä kaitaletta sen ympäri. Solmi kaitaleen päät tiukasti yhteen. Anna kuivua.

Aseta keppi hevosen pään sisään. Liimaa täyttöaukon reunat keppiin ja kierrä villalankaa aukon reunan ympäri useita kierroksia. Päätä lanka parsinneulalla.

Korvat ja silmät: Aseta sisempi ja ulompi korvakappale oikeat puolet vastakkain ja ompele korvan ulkoreunat. Käännä korva oikein päin. Taita alareunojen saumanvarat korvan sisään ja ompele reuna käsin. Taita korva taitelinjaa pitkin kaksinkerroin ja ompele alareunat yhteen. Korva on nyt pisaran muotoinen. Aseta korva merkittyyn kohtaan ja ompele se käsin, pienin pistoin pohjasta paikoilleen. Ompele ja kiinnitä toinen korva samoin.

Liimaa silmät ja sieraimet merkittyihin kohtiin. Leikkaa valkoisesta huovasta pupillien valopilkut ja liimaa ne kiinni.

Harja: Leikkaa kaksinkertaisesta villalangasta hevosen harjaa varten 36 kappaletta 30 cm:n pätkiä. Pujota parsinneulaan paksu tikkauslanka, tee langan päähän solmu ja kiinnitä aloitus selkään, keskelle keskikaitaletta n. 15 cm:n etäisyydelle kepistä. Taita kaksinkertainen lanka keskeltä kaksinkerroin ja taita lenkki neulan yli. Vedä langan avoimet päät lenkistä ja kiristä. Lanka on nyt solmittu neulan ympäri. Solmi toinen samanlainen kaksinkertainen lanka neulalle ja kiinnitä harjakset pienellä pistolla päälakeen. Jatka harjasten kiinnittämistä korviin saakka. Tee korvien etupuolelle vielä kuuden harjaksen otsatukka.

Hepan ohje on nuoren keppariharrastajan Aada Kallion käsialaa. Aadan kepparit kirmaavat Ins­tagram-tilillä @kht_kaikkienkaveri.

Vierailija

Kiitos ohjeesta, pitää kokeilla! Onko tuo t-paidan kaitaleet tarkoitus tylpistää kepin päätä jotta ei tule kankaasta läpi vai miksi? En oikein osaa sisäistää miten tuo kaistale pitäisi kieputtaa kepin päähän ja miksi?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla