Tällä ohjeella sateenkaaren mitat ovat noin 20 x 20 cm.
Tällä ohjeella sateenkaaren mitat ovat noin 20 x 20 cm.

Sateenkaarikoriste sopii kodin kaikkiin huoneisiin. Valitse langat sen raitoihin omista lempiväreistäsi. 

Tarvikkeet

  • 2 mm paksua alumiinilankaa
  • 50 g luonnonvalkoista puuvillalankaa 
  • viittä eri sävyistä villalankaa, esim. Melbourne wool
  • paksu neula päättelyyn
  • pihdit.

Tee näin

Leikkaa valmiiksi 5 eri kokoista alumiinilangan pätkää. Leikkaa ensin isoin ja taivuta se sateenkaaren muotoon (sateenkaaren leveys n. 20 cm) mittaa sen jälkeen sisemmät niin, että jokainen on aina edellistä vähän lyhyempi. Taivuta alumiinilankojen päät lenkille pihdeillä. 

Suorista alumiinilangat. Mittaa valkoisesta puuvillalangasta paljon (ainakin 20 cm) pidempiä pätkiä kuin alumiinilanka. Leikkaa niitä noin 25 kpl yhtä alumiinilankaa kohden. Yksi alumiinilanka sekä 25 puuvillalangan pätkää muodostavat yhdessä yhden sateenkaaren raidan.

Aseta alumiinilanka suorana pöydälle. Aseta sen päälle 25 puuvillalangan nippu, ja kiinnitä ne toisiinsa puuvillalangalla niin, että langat ovat n. 10 cm päistään pidempiä kuin alumiinilanka. Tee tämä valmiiksi myös neljälle muulle kaarelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ala pyörittää villalankaa puuvillalankanipun ympärille alkaen suunnilleen siitä kohdasta jossa alumiinilangan lenkki on aina sinne asti, missä kaaren toinen lenkki on. Jätä siis alumiinilangan lenkkiä vähän näkyviin. Pyöritä edestakaisin kunnes lankaa on tarpeeksi paksusti, noin 1 cm verran. Tee sama kaikille kaarille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kaaret ovat valmiita, kiinnitä ne toisiinsa neulalla ja puuvillalangalla. Aloita ensin työntämällä neula läpi alumiinilangan lenkeistä ja sen jälkeen samalla tavalla läpi kaikista raidoista, jolloin ne pysyvät kiinni toisissaan. Jatka ompelua, kunnes kiinnitys tuntuu tukevalta.

Viimeistele sateenkaaren muoto haluamallasi tavalla.  

Ohje ja tarvikkeet Sinelli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla