Viitseliäs applikoi tyynyn toiselle puolelle sydänsilmäemojin, niin ilmettä voi vaihtaa fiiliksen mukaan.

Irvistävä emojityyny on oiva piristys koululaisen huoneeseen. Emojin muoto on pyöreälle istuimelle täydellinen. Ilmeen teet applikoimalla, tyynyn pehmeänä täytteenä on vanulevyä ja kiinnitys hoituu duffeli­napeilla – tai pelkästään sitomalla nauhat.

Tarvikkeet

  • keltaista puuvillakangasta 45 cm, leveys 140 cm
  • palat mustaa ja valkoista puuvillakangasta
  • 2 duffelinappia
  • kiinnisilitettävää tukikangasta
  • liimaharsoa
  • vanulevyä 50 cm, leveys 150 cm.

Tee näin

Valmistelut: Piirrä kaavaksi 39 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä tai mitoita se omaan tuoliisi. Käytä apuna kynää ja lankaa: Piirrä kaksi merkkiä, joiden väli on 39 cm. Tee langasta lenkki kynän kärkeen ja pingota lanka toiselle merkille. Piirrä lanka säteenä ympyrä toisen merkin kautta.

Tulosta alla oleva kaava. Tallenna tiedosto ensin tietokoneellesi ja printtaa sen jälkeen, niiin se tulostuu oikein. Jäljennä kaavasta silmä ja suu, piirrä suulle toinen puoli peilikuvaksi taitelinjan toiselle puolelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

PDF iconkaava_emojityynyyn_a4.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silitä mustan ja valkoisen kankaan nurjalle puolelle pala liimaharsoa ja kopio sen paperipuolelle mustaan kankaaseen kaksi silmää ja valkoiseen kankaaseen suu. Leikkaa ne irti kankaasta.

Leikkaaminen: Leikkaa keltaisesta kankaasta kaksi ympyrää, lisää leikatessasi 1 cm:n saumanvarat. Leikkaa kiinnitysnauhaa 3x80 cm. Tukikangas: Leikkaa ja kiinnitä toiseen ympyrään. Vanu: Leikkaa kaavalla yksi ympyrä, lisää leikatessasi 1 cm:n saumanvara.

Ompeleminen:

1. Silitä silmät ja suu paikoilleen tukikankaallisen ympyrän oikealle puolelle, aseta suu 9 cm ympyrän alareunasta ja silmät 4,5 cm sen yläpuolelle ja jätä niiden väliin 4,5 cm. Ompele reunasta mustalla langalla tiheällä siksakilla. Ompele myös hampaat tiheällä siksakilla.

2. Taita kiinnitysnauhan sivuilta 0,70 cm nurjalle, taita nauha vielä kaksinkerroin ja tikkaa reunat yhteen. Leikkaa nauha neljään osaan. Pujota kahteen nauhaan duffelinnapit ja taita kaikki nauhat kaksinkerroin. Ompele ne toisen kappaleen yläreunan saumanvaraan rinnakkain pareittain, nappilenkki ja napiton lenkki, sille kohdalle kuin ne omaan tuoliisi sopivat. Tarkista myös lenkkien pituudet.

3. Ompele ympyrät oikeat puolet vastakkain yhteen, jätä lenkkien väliin kääntöaukko. Ompele vanu ympyrän reunoille ja leikkaa vanun saumanvaroja ohuemmiksi ja tee saumanvaraan aukileikkauksia. Käännä alunen ja ompele aukko kiinni.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla