Valitse mobileen tilkut suosikkiväreissä tai kierrätä kangas vanhasta lempparivaatteesta.
Valitse mobileen tilkut suosikkiväreissä tai kierrätä kangas vanhasta lempparivaatteesta.

Kuumailmapallo, pikkulinnut ja poutapilvet tuudittavat uneen ja viihdyttävät myös hereillä olevaa vauvaa. Siksi mobile kannattaa ripustaa niin, että sen paikkaa on helppo vaihtaa.

Tarvikkeet: 

  • puuvillakangastilkkuja, täytevanua ja kapeaa satiininauhaa 0,80 m.
  • 4 pientä helmeä, muliinilankaa, nyöriä 8 cm, liimaharsoa. Puukeppi, pituus 50 cm,
  • nahkanauhaa 1,10 m.

Tee näin:

Tulosta kuumailmapallon, pilven ja linnun kaavat alla olevasta tiedostosta. Tallenna tiedosto ensin koneellesi ja printtaa sen jälkeen, että se tulostuu oikein. Jäljennä linnun siipi omaksi kaavakseen.

PDF iconvauvan_mobile_kaava_tulostettava_a4.pdf

Leikkaa 2 x kuumailmapallo, 4 x pilvi ja 4 x lintu, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat. Leikkaa 4 x linnun siipi ilman saumanvaroja. Leikkaa lisäksi 2 x kuumailmapallon kori 6 x 8 cm (mitat sis. 1 cm:n sv:t). Leikkaa ja kiinnitä liimaharso linnun siipiin ja siivet lintuun. Leikkaa satiininauha 5 osaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ompeleminen:

1. Ompele siivet lintuihin kapealla siksakilla. Aseta linnun kappaleet oikeat vastakkain ja satiininauha niiden väliin. Ompele reunat yhteen ja jätä saumaan kääntöaukko. Kavenna saumavaroja tarvittaessa ja tee niihin aukileikkauksia. Käännä lintu oikein päin, täytä lintu vanulla ja sulje aukko. Ompele toinen lintu ja pilvet samalla tavalla. Ompele helmet lintujen silmiksi. Kirjo pilville silmät ja suut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Leikkaa nyöri puoliksi. Aseta nyöri kuumailmapallon korin päälle pitkälle sivulle, nyörin toinen pää on kankaan reunassa ja 1,5 cm:n päässä kulmasta. Aseta toinen nyöri saman pitkän sivun toiseen kulmaan, aputikkaa nyörien päät sivuihin. Aseta kuumailmapallon korin kappaleet oikeat vastakkain. Ompele reunat yhteen ja jätä saumaan kääntöaukko. Käännä kori oikein päin, täytä vaunulla ja sulje aukko. Aseta kuumailmapallon kappaleet oikeat vastakkain, kori niiden väliin niin, että nyörien päät ovat ilmapallon alareunassa. Aseta satiininauha kappaleiden väliin pallon keskikohtaan, ompele reunat yhteen. Kavenna saumavaroja tarvittaessa ja tee niihin aukileikkauksia. Käännä ilmapallo oikein päin, täytä vanulla ja sulje aukko.

3. Solmi satiininauhat keppiin haluamallesi korkeudelle.

4. Solmi nahkanauhan päät kepin päihin. 

Suunnittelija ja ompelu: Vilja Luhio.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla