Unipussissa, jota myös toukkapussiksi kutsutaan, vauva nukkuu usein hyvin, sillä lämmin paketti tuntuu pienestä ihmisestä turvalliselta.
Unipussissa, jota myös toukkapussiksi kutsutaan, vauva nukkuu usein hyvin, sillä lämmin paketti tuntuu pienestä ihmisestä turvalliselta.

Villainen unipussi on käytännöllinen syksyllä tai talvella syntyvälle lapselle.

Jääkarhu-unipussi

Suunnittelija Minna Metsänen, koko 50–60 cm.

Langanmenekki Novita Nordic Wool (010) luonnonvalkoinen 250 g sekä silmien ja nenän kirjontaan vähän tummanharmaata villalankaa.

Pyöröpuikot Novita (40 tai 60 cm) nro 6 tai käsialan mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mallineule: Kohoneule suljettuna neuleena: 1.–5. krs: neulo *2 o, 2 n*, toista *–*. 6. krs: neulo s:t nurin. Toista kerroksia 1–6. Kohoneule tasona: 1., 3. ja 5. krs (op): neulo *2 o, 2 n*, toista *–* ja neulo 2 o. 2. ja 4. krs (np): neulo *2 n, 2 o*, toista *–* ja neulo 2 n. 6. krs (np): neulo s:t oikein. Toista kerroksia 1–6. Sileä neule: neulo s:t oikealla oikein ja nurjalla nurin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiheys 18 s kohoneuletta kaksinkertaisella langalla hieman venyttäen = 10 cm.

Tee näin:

Luo kaksinkertaisella langalla 76 s ja aloita kohoneule ohjeen mukaan suljettuna neuleena 1. kerrokselta: neulo *2 o, 2 n*, toista *–*. Neulo 2. kerros.

Tee seuraavalla eli kolmannella kerroksella reiät nyöriä varten seuraavasti: neulo *2 o, 2 s nurin yhteen ja tee langankierto puikolle*, toista *–* koko kerroksen ajan. Neulo kerrokset 4–6 ja toista sitten kerroksia 1–6.

Kun kappaleen korkeus on noin 45 cm (venytä kappaletta hieman leveyssuunnassa ennen mittaamista) ja olet viimeisenä neulonut kohoneuleen 6. kerroksen, tee pääntietä varten aukko. Neulo kerroksen alusta 2 o ja päätä seuraavat 14 s oikein neuloen = 62 s. Kumpaankin reunaan jää näin reunimmaiseksi 2 o s:aa.

Jatka neulomista tasona lopuilla eli hupun silmukoilla. Huom. Neulo hupun reunoissa 2 s:lla sileää oikeaa neuletta.

Kun olet toistanut hupussa kerrokset 1–6 viisi kertaa, neulo vielä kerrokset 1–4. Hupun korkeus on noin 18 cm. Kavenna seuraavalla eli 5. kerroksella hupun keskellä 5 s seuraavasti: neulo *2 o, 2 n*, toista *–* vielä 4 kertaa, neulo **2 o, 2 s nurin yhteen**, toista **–** vielä 4 kertaa ja neulo kerros loppuun = 57 s. Neulo 6. kerros.

Siirrä puolet silmukoista toiselle puikolle (28 silmukkaa + 29 silmukkaa). Aseta puikot rinnakkain siten, että hupun oikeat puolet asettuvat vastakkain. Neulo hupun reunasta päin puikkojen silmukat yhteen seuraavasti: neulo molempien puikkojen ensimmäiset silmukat oikein yhteen ja pudota silmukat puikoilta. Tee samoin myös toisille silmukoille. Nosta sitten ensimmäinen silmukka toisen yli oikealta vasemmalle. Neulo kolmannet silmukat yhteen ja nosta oikealla oleva silmukka vasemman yli. Jatka tällä tavalla silmukoiden yhteen neulomista ja päättelyä kerroksen loppuun asti. Viimeisenä on yksi silmukka, neulo se oikein ja vedä oikealla oleva silmukka vasemman yli. Katkaise lanka.

Vaihtoehtoisesti voit päätellä loput silmukat ja ommella hupun sauman.

Viimeistely 

Tee kaksinkertaisella langalla noin 1 m pitkä kierretty nyöri. Pujota se helman reikäriviin ja aseta solmimiskohta pääntien oikean reunan kanssa samaan linjaan.

Tee neljä pientä tupsua. Kiinnitä kaksi tupsua solmimisnyörin päihin. Kiinnitä toiset kaksi tupsua jääkarhun korviksi sopiviin kohtiin.

Kirjo nenä harmaalla langalla laakapistoin hupun reunaan sauman kohdalle. Kirjo vielä silmät parilla lyhyellä laakapistolla.

Ohjetiedustelut @novita.fi tai 040 178 226 ma ja ke 10–12, lankatiedustelut Novita.Lankapalvelu@novita.fi tai www.novitaknits.com

Krin

Ei ollenkaan pahalla, mutta onkohan tuo unipussi turvallinen vauvalle? Kuvassakin näyttää siltä että unipussin huppu on löysähkö ja tulee aika ylös, melkein nenän eteen.. Yleensähän aina sanotaan, että vauvan nukkuessa sängyssä ei saisi olla mitään ylimääräistä, mikä saattaisi "tukkia" hengitystiet.  Kannattaisi ehkä vielä pyytää asiantuntijan kommentti tuohon, mutta itse en uskaltaisi tätä unipussia käyttää, ainakaan pienelle vauvalle. 

Vierailija

En ylipäätänsä tajua tätä vauvan ihon pakottamista villakosketukseen; välittömästi syntymän jälkeen tungetaan villapipo siihen mähmäiseen päähän. Itselläni on otsa heti "tulessa" kun laitan villapipon päähän, kutittaa aivan valtavasti ja näin on ollut aina. Varmasti lähellekään kaikki noita pusseja ja pipoja neulovat eivät tee niitä kutittamattomasta vauvalangasta mm. koska se on kalliimpaa kuin tavallinen - joka sekin kallista - sukkalanka

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla