Maalaa ensin kirjaimen pohja. Sommittele sen jälkeen askarteluhelmistä vapaasti erilaisia kuvioita ja liimaa ne kiinni.
Maalaa ensin kirjaimen pohja. Sommittele sen jälkeen askarteluhelmistä vapaasti erilaisia kuvioita ja liimaa ne kiinni.

Paksusta pahvista leikatut kirjaimet ovat soma lastenhuoneen koriste. Se sopii myös lahjaksi synttäreille tai nimenantojuhliin.

Tarvikkeet:

  • paksua kartonkia (esim. piirustuslehtiön taustapahvia)
  • akryylimaalia
  • lisäksi esimerkiksi: liimaa, askarteluhelmiä, erivärisiä villa- tai sekoitelankoja, pieni leikkiauto (esim. suklaamunan koottava muoviauto), valkoista, keltaista, vaaleanpunaista ja ruskeaa askarteluhuopaa sekä kukallista pitsiä.

Tee näin:

Tulosta tietokonelta A4-kokoisia kirjaimia haluamallasi fontilla tai piirrä ne itse. Jäljennä kukan terälehden ja lehtien kaavat alla olevan mallin mukaan. Skaalaa kaavoja halutessasi isommaksi tai pienemmäksi.

Piirrä kirjainten ääriviivat kartongille ja leikkaa ne irti mattoveitsen ja metalliviivottimen avulla. Leikkaa valkoisesta huovasta kutakin vaaleaa kukkaa varten 5 terälehteä kaavan mukaan. Leikkaa kukan keskustaa varten pieni ympyrän muotoinen, noin 1 x 1 cm, pala erivärisestä huovasta. Leikkaa vaaleanpunaisesta huovasta ruusukekukkaa varten 3 x 12 cm:n kaitale. Leikkaa ruskeasta huovasta haluamasi määrä lehtiä. Leikkaa kukkapitsistä yksittäisiä kukkia.

4 koristeluvinkkiä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maalaa kirjaimen pohja vaaleanpunaisella. Ompele kukan terälehdet käsin parilla pistolla yhteen. Hapsuta ympyrän muotoinen pala reunoistaan ja ompele se keskeltä emiksi kukan keskustaan. Taita ruusukekukan kaitale pituussuuntaan kaksin kerroin. Leikkaa taitereunaan hapsuja siten että alareunat jäävät ehjiksi. Kierrä kaitale rullalle ja ompele rulla muutamalla pistolla kiinni. Ompele lehtiruodit etupistoin lehtien keskelle. Sommittele ja liimaa huopakukat, lehdet ja pitsikukat kirjaimen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Maalaa kirjaimen pohja harmaalla ja anna kuivua. Maalaa tien valkoiset keskiviivat. Liimaa lopuksi pikkuauto sopivaan mutkaan kurvailemaan.

Kierrä erilaisia lankoja tiiviisti kirjaimen ympärille. Solmi lankojen päät kirjaimen takapuolelle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla