Mikä kieli lapsen kannattaa valita opiskeltavaksi?

Mikä kieli lapsen kannattaisi valita opiskeltavaksi? Valtaako maailman kiina vai englanti?

Englannin asema vahvistuu entisestään, sillä siitä tulee yhä useammalle myös työkieli. Työmaailmassa ei riitä turismiin kelpaava kielitaito, joten vaatimukset kasvavat.

Mitä nuorempana kieltenopiskelun aloittaa, sitä helpompaa se on! Moni kieltenopettaja on kuitenkin sitä mieltä, että kieltenopiskelu kannattaa aloittaa jostain muusta kielestä kuin englannista. Koko ympäröivä yhteiskunta tarjoaa niin paljon tukea englannin oppimiseen, että sen ehtii oppia, vaikka aloittaisi myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On kuitenkin yhä enemmän kouluja, joissa ensimmäisenä vieraana kielenä opetetaan vain englantia, eli minkäänlaista valinnan mahdollisuutta ei ole. Eniten on vähentynyt saksan opetus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös ranskaa, ruotsia ja venäjää tarjotaan yhä harvemmin.

Maailma ja työelämä kansainvälistyvät, mutta koulujemme kieltenopetus yksipuolistuu. Se on myös sivistyksen kannalta surullista, sillä kielitaito on avain toiseen kulttuuriin ja vuorovaikutuksen ehto. Ulkomailla työskentely yleistynee yhä ja silloin olisi hyvä muistaa, että ympäröivään yhteiskuntaan sopeutuu nopeammin, jos osaa sen kieltä.

Mitä kieliä suomalaislasten kannattaisi opiskella englannin lisäksi? Ruotsi pitää varmasti pintansa, sen osaamisesta ei ole Suomessa koskaan haittaa. Lisäksi olisi hyvä osata EU:n yleisimpiä kieliä saksaa ja ranskaa. Myös venäjän ja espanjan taitajia tarvitaan.

Kiinan ja arabian osaaminen voi olla melkoinen valtti tulevaisuuden työmarkkinoilla. Varhain aloitettu kieltenopiskelu kantaa hedelmää.

Asiantuntijoina kieltenopettajat Kirsti Santaholma ja Kari Jukarainen.

Vierailija

Kyllä se vaan niin on,että maailman suuria kieliä pitää ja kannattaa opiskella. Englantia ensin. Mutta kovassa nousussa on Suomessakin espanjan kieli,jota puhutaan koko Latinalaisessa Amerikassa. Kyllä sen lukiolaiset ovat huomanneet.
Lisäksi kun osaa vielä venäjää ja ruotsia.
Näillä kyllä pärjää. Saksassa kaikki osaavat englantia. Järki käteen

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla