Youtube Kidsin avulla myös käyttöaikaa voi rajata. Kuva: iStockphoto
Youtube Kidsin avulla myös käyttöaikaa voi rajata. Kuva: iStockphoto

Youtube Kids mahdollistaa sisällön entistä tarkemman rajaamisen.

Google on lanseerannut lapsille suunnatun Youtube Kids -palvelun Suomessa. Uusi sovellus lupaa helpottaa lapsille sopivien sisältöjen löytämistä.

Sovelluksessa vanhemmat voivat valita lapsilleen sopivaa sisältöä etukäteen kootuista kokoelmista ja rajoittaa päivittäistä katseluaikaa. Vanhemmat voivat myös rajata nähtäväksi vain tietyt videot tai kanavat, vaikka lapsen suosikkitubettajat. Vaihtoehtoisesti sovelluksessa voi estää tiettyjen kanavien tai videoiden katselun. Myös hakutoiminnon käytön voi estää.

Googlen mukaan palvelun sisältö on suunniteltu erityisesti perheitä silmällä pitäen. Sovelluksen tiedoissa tosin muistutetaan, että ”mikään järjestelmä ei ole täydellinen, joten sopimattomia videoita voi päästä läpi.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pelottaviin videoihin törmäämisen, joko vahingossa tai tahallaan, pitäisi siis kuitenkin olla lasten sovellusversiossa hankalampaa. Sitä sovellus ei toki  estä, etteikö lapsi voisi nähdä pelottavaa sisältöä vaikka kaverin laitteelta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neljä vuotta sitten Yhdysvalloissa lanseeratulla Youtube Kidsillä on Googlen mukaan noin 14 miljoonaa viikoittaista katselijaa. Sovellus on käyttäjälle ilmainen ja saa tulonsa mainoksista. Google lupaa tiedotteessaan, että kaikki palvelussa näytettävät mainokset on merkitty selkeästi mainoksiksi ja on hyväksytty manuaalisesti etukäteen. Klikattavia mainoksia ei näytetä. YouTube Premium -tilauksella palvelua voi käyttää ilman mainoksia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla