Hän on täällä! Williamin ja Katen kolmas lapsi, pieni poika, syntyi eilen. Kuva: MVphotos
Hän on täällä! Williamin ja Katen kolmas lapsi, pieni poika, syntyi eilen. Kuva: MVphotos

Catherine kotiutui vauvan kanssa sairaalasta eilen illalla vain joitakin tunteja synnytyksen jälkeen.

Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat kotiutuneet Kensington Palaceen vastasyntyneen pikkuprinssin kanssa. Parin kolmas vauva syntyi eilen kello 13.01 Suomen aikaa, ja Kate ja vauva lähtivät sairaalasta kotiin iltakahdeksalta, vain noin seitsemän tuntia vauvan syntymän jälkeen.

Herttuaparilla on ollut tapana esitellä vauvansa yleisölle lontoolaisen St. Maryn sairaalan yksityissiiven portailla pian syntymän jälkeen. Näin tälläkin kertaa. Britannian hovi julkaisi tapahtumasta kuvia Kensington Palace -Instagram-tilillään. Valtavan määrän tykkäyksiä keränneiden kuvia alla on tuhansia onnitteluviestejä eri puolilta maailmaa.

Aikaisemmin illalla William saapui sairaalalle perheen isompien lasten kanssa, kun prinssi George, 4, ja prinsessa Charlotte, 2, tulivat tapaamaan pikkuveljeään ensimmäistä kertaa.

Instyle magazine julkaisi Instagramissa kuvaparin, jossa Katen arvioidaan ottaneen mallia asuvalintaansa prinsessa Dianalta. Vasemmanpuoleisessa kuvassa ovat prinssi Charles ja prinsessa Diana esittelemässä vastasyntynyttä prinssi Harrya saman sairaalan portailla vuonna 1984.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Williamin ja Katen kuopuksen ristäisiä vietettiin 9. heinäkuuta.

Cambridgen herttuaparin Williamin ja Katen kolmas lapsi sai kastetilaisuudessa nimekseen Louis Arthur Charles. Nimi paljastettiin yleisölle jo huhtikuun lopussa, neljä päivää pikku prinssin syntymän jälkeen.

Viralliset kuvat prinssi Louisin ristiäisistä julkistettiin myöhään sunnuntai-iltana kuningasperheen Instagram-tilillä. Kuvista huokuu vanhempien onnellisuus. 

Prinssi Louisin ristiäisten kerrottiin olleen hyvin intiimi tapahtuma, johon osallistuivat vain Williamin ja Katen lähimmät sukulaiset sekä Louisin kuusi kummia. 

Kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip eivät osallistuneet prinssi Louisin kastejuhlaan.

Prinssi Louisin ristiäiskuvat ovat tunnetun valokuvaajan Matt Holyoakin ottamia. Muotokuviin erikoistunut Holyoak on kuvannut muun muassa kuningatar Elisabethin sekä tämän puolison Philipin hääpäiväkuvat.

Kuninkaallisten lisäksi Holyoak on ikuistanut myös muita julkisuudesta tunnettuja hahmoja, ja lisäksi kuvaajan otoksia on nähty myös monien muotilehtien kansissa. 

Kuvat: Instagram / @kensingtonroyal

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Treenien jälkeen kotityöt ja lasten iltarutiinit hoituvat uudella energialla.

Kuka lähtee salille? on tuttu huudahdus alkuillasta Määtän perheen kotona. Dianna, 4, Evena, 3 ja Robben, 2 ryntäävät eteiseen sovittelemaan kenkiä jalkaan. Brianna, 25, vaihtaa sihteerin töissä tarvitun jakun lennosta trikoisiin.

– Lähtö ei aina ole helppo, mutta rankan työpäivän päälle lasten iltavilli veisi voimat. Lapset ovat päivisin kotona hoitajan kanssa, joten illalla heille tekee hyvää vaihtaa maisemaa, Brianna sanoo.

Kuntosalin lapsiparkissa kolmikko juoksee kädet ojossa halaamaan hoitajia, joten Brianna siirtyy treenaamaan hyvillä mielin.

– Heillä on siellä hauskempaa kuin kotona väsyneen äidin kanssa. Muulloin olemme perheenä tiiviisti yhdessä: pyrimme tekemään porukalla kaupassa käynnit, harrastukset ja oikeastaan lähes kaiken, minkä voimme.

Brianna pyrkii käymään salilla kolmisen kertaa viikossa. Määtät eivät silti ole kalenteriperhe, vaan päivän kuviot mietitään fiilisten mukaan. Välillä Brianna käy salilla peräjälkeen miehensä Elmerin, 27, kanssa, joskus tekee kotijumpan esimerkiksi Jillian Michaelsin You Tube -videoiden avulla.

”Treenin lempeät jälkimainingit ovat parhautta.”

Yhteinen saliretki on kuitenkin aina paras päätös, sillä kotiin palaa tyytyväinen viisikko. Liikunnan jälkeisen energiapiikin voimin Brianna selättää keittiön kaaoksen, joka tuntuu olevan isossa perheessä ikuinen kipupiste. Pyykit sujahtavat koneeseen, lelut laatikoihin. Iltapalapöydässä rauhoitutaan vaihtaman päivän kuulumiset.

Koska akut ovat latautuneet salilla, Brianna ja Elmeri eivät kaadu lasten kanssa yhdeksältä sänkyyn.

– Treenin lempeät jälkimainingit ovat parhautta. Yhteistä venyttelyä Game of Thronesia tapittaen ja pari palaa suklaata. Se on meidän käsityksemme arkiromantiikasta, Brianna nauraa.

Liikunnasta tuli osa Briannan arkea jo lapsena, jolloin hän pomppi päivät sisarustensa kanssa trampoliinilla. Myös talvisin, toppatamineissa. Välillä kiipeiltiin kotona jumppaavan äidin painona jalkakyykyissä.

Omilleen muutettuaan Brianna starttasi päivänsä aamulenkillä ja kävi jumpissa. Siten hän sai kolme lasta kolmessa vuodessa, ja tiivis raskaus- ja imetysrumba pyörähti käyntiin. Liikunta pysyi kyydissä vaihtelevasti kotijumppailun ja kärrykävelyiden ansiosta.

Nuorimmaisen, Robbenin, ollessa puolivuotias Elmeri ehdotti vaimolleen omaa harrastusta, jonka avulla paeta välillä kodin hälinää.

– Piirtäminen ja maalaaminen kiinnostivat, mutta matkin Elmerin saliharrastusta. Se pakotti hetkeksi kokonaan pois kotoa ja toi hyvää mieltä, sillä tunsin oikeasti tehneeni jotain.

Lähisalille oli helppo livahtaa sopivan raon tarjoutuessa.

Vähän vahingossa Brianna päätti ilmoittautua fitnesskisaan ja palkkasi itselleen personal trainerin. Treeniin tuli lisää sykettä ja motivaatiota.

– Löllö olo hävisi hetkessä. Parasta oli kuitenkin henkisesti hyvä olo, jonka treeni antoi joka kerta.

Viime vuonna Brianna kruunattiin Miss Fitness Finland -kilpailun ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

– Menestys oli hunajaa itsetunnolleni, sillä olen ollut aikoinaan aikoinaan tosi ujo. Kisamatkassa oli mahtavinta uuden oppiminen ja itsetuntemuksen ja -kurin kasvattaminen urheilun avulla.

Juuri parantunut minäkuva on Briannan mukaan vahvistanut uskoa siihen, että hyvinvoiva äiti on jälkikasvulle tasapainoisinta seuraa ja paras esimerkki.

Jos äiti tahtoo omaa aikaa, sitä pitää vain ottaa.

Briannalla itsellään on kahdeksan sisarusta, joita hän tottui esikoisena hoitamaan. Äitiydessä ei ole yllättänyt mikään muu kuin se, että jos omaa aika tahtoo, sitä pitää ottaa. Kukaan ei tule ovelta hakemaan.

Salille lähdöstä, treenistä ja hyvästä jälkifiiliksestä Brianna nauttii joka kerta. Ei ainoastaan oma tunti kolmesti viikossa, vaan myös uudet treenivaatteet ja monipuolinen syöminen piristävät.

Brianna huomaa oman ajan vaikutukset esimerkiksi siinä, että hänen pinnansa kasvaa eikä kolmikon kina hammastenpesuvuoroista kuumenna tunteita. Salitossuissa saa keskittyä sataprosenttisesti vain harjoitteluun.

– Parasta on tehdä kerrankin vain yhtä asiaa täysillä, ilman että kukaan pyytää apua lego- tai pukemishommiin. En edes kuuntele musiikkia, vaan nautin hiljaisuudesta ja omasta puuskutuksestani. Suihkun kautta kotiin, ja olen taatusti tuplasti kivempi tyyppi - itselleni ja muille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.