Kuvat
Niina Behm
Teinit, niitä on vain pakko rakastaa -podcastissa on aiheena on kirjat, kirjallisuus, lukeminen ja lukutaito – ja itse kirjailijatkin!
Teinit, niitä on vain pakko rakastaa -podcastissa on aiheena on kirjat, kirjallisuus, lukeminen ja lukutaito – ja itse kirjailijatkin!

Lukeminen ei ole vain kiva harrastus, vaan kansalaistaito – ja tuo taito on hukassa osalta teinejä.

 

Kuuntele Teinit, niitä on vain pakko rakastaa -podcast yllä olevasta playerista tai Suplasta.

Mahdoton tehtävä: saada teini lukemaan. Lukutaito on yksi tärkeimmistä taidoista, joita teini tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa. Suomalaisten lasten lukuinto on yksi OECD-maiden heikoin, ja myös vanhempien lukuinto on hiipumassa, Emmi Jäkkö Lukukeskuksesta kertoo.

Vanhempien esimerkillä on merkitystä lapsen lukuinnon syttymiseen, mutta vanhempienkin lukukynnys on kasvanut someajassa. Ilman syvälukutaitoa nuoren on vaikeaa hoitaa virallisia asioita tai tehdä tulevaisuudessa edes suorittavaa työtä. Mutta miten ihmeessä saada teini lukemaan? Ja onko lukeminen muuttumassa elitistiseksi ominaisuudeksi? 

Lukutaidon ja -innon merkityksestä keskustelevat Meidän Perheen ja Vauvan tuottajan Anni Alatalon kanssa kirjailija Juha Itkonen, Teini talossa -bloggaaja ja kirjailija Roope Lipasti sekä tiedottaja Emmi Jäkkö Lukukeskuksesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Vierailija

Ärsyttävää otsikointia. Vanhemmat ovat jo ihan riittävästi huolissaan yhden jos toisen kriteerin ja määreen täyttämisestä, eikä se huolissaan oleminen auta vanhempaa eikä lasta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla