Isäbloggaaja Samuel Jyrinki kertoo, miltä lapsen esiteini-ikä tuntuu vanhemmasta.

– Tyttäreni on samaan aikaan nuori, joka katoaa suljettujen ovien taakse ja suuttuu isosti, mutta myös pieni, joka kaipaa leikkiä ja syliä, kuvaa Herkkä mies eli bloggaaja Samuel Jyrinki vanhinta tytärtään, joka täyttää kohta 11 vuotta.

Jyrinki on neljän lapsen isä. Hänellä ja hänen esiteini-ikäisellä tyttärellä on välitön suhde.

– Tytär halaa minua usein erotessamme tai tavatessamme. Kun hän sitten esiteinipuuskassa ottaakin etäisyyttä, pelkään, että yhteys katkeaa teini-iässä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

MLL:n auttavien puhelimien päällikkö Tatjana Pajamäki kertoo Vauva.fin haastattelussa, että kymmenvuotias ei vaadi niin paljon perushoivaa kuin pikkulapsi, muttei vielä rajusti kapinoikaan. Näennäisessä helppoudessa on riskinsä: tässä iässä lapsi saattaa jäädä aikuiselle näkymättömäksi. Silloin aikuiselle voi tulla sellainen harha, että hän ei tarvitse aikuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Välillä tajuan, että vanhin tytär katselee yksin kännykästään tubettajaa, kun minun aikani menee muiden lasten ja arjen pyörittämiseen.”

Jyrinki tunnistaa ajatuksen helpon esiteinin näkymättömyydestä. Hän haluaa olla luotettava, läsnäoleva isä, jolle lasten on helppoa kertoa omista asioistaan. 

– Silti välillä tajuan, että vanhin tytär katselee yksin kännykästään tubettajaa, kun minun aikani menee muiden lasten ja arjen pyörittämiseen.

Siksi Jyrinki laulaa iltalaulun tyttärensä sängyn vieressä istuen joka ilta. Se on turvallinen ja rauhallinen hetki, jolloin he voivat jutella päivän tapahtumista yhdessä. Bloggaaja uskookin iltahetken vaalivan isän ja tyttären välistä yhteyttä vielä pitkään.

– Voi, miten uskomattomia keskusteluja me käydään! Silittelen hänen selkäänsä ja huomaan ajattelevani yhä useammin, että wau, mikä tyyppi meillä asuu.

Herkkä Mies on vieraana Teinit, niitä on vain pakko rakastaa podcastin neljännessä osassa. Kuuntele podcast Suplasta tai alla olevasta playerista: 

Samuel Jyringin kasvatusvinkki

 –Jos tyttärelläni on kähinää tai riitoja esiteini-ikäisten ystäviensä kanssa, yritän neuvoa, miten tyttäreni voisi itse suhtautua ja muuttaa omaa käytöstään, en arvostele muiden käytöstä, Jyrinki kertoo.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla