Lapsiperheessä parisuhteen hoitaminen unohtuu helposti, kun kaikki voimavarat menevät työn, lasten ja kodin hoitamiseen. Aina ei ole mahdollista järjestää irtiottoa arjesta kahden kesken, mutta suhdetta voi hoitaa pienin teoin vaikka joka päivä.


Lapsiperheessä parisuhteen hoitaminen unohtuu helposti, kun kaikki voimavarat menevät työn, lasten ja kodin hoitamiseen. Aina ei ole mahdollista järjestää irtiottoa arjesta kahden kesken, mutta suhdetta voi hoitaa pienin teoin vaikka joka päivä.

Amerikkalainen parenting.com-sivusto antaa hyviä vinkkejä siitä, miten pientä romantiikkaa saa lisättyä vaikka joka arkipäivään.

Aloita aamu hellyydellä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloita päivä pienellä flirtillä tai romanttisella eleellä. Aamusuukko, hellä halaus tai korvaan kuiskattu hyvä huomen piristää koko päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos joudut lähtemään töihin ennen puolisosi heräämistä, kirjoita hänelle romanttinen runo tai jätä matkapuhelimen vastaajaan yllätysviesti.

Järjestä välillä kahdenkeskistä aikaa aamuun: laita vaikka kello soimaan 15 minuuttia tavallista aiemmin, niin ehditte viettää pedissä mukavia hetkiä ennen kuin aamutoimet kutsuvat. Vartin lyhyemmät yöunet silloin tällöin eivät ole pahitteeksi, mutta pieni halailuhetki ennen töihinlähtöä antaa virtaa koko loppupäivään.

Piristystä työpäivään

Yllätä romanttisella tekstiviestillä kesken työpäivän tavanomaisten ostoslistojen tai aikatauluviestien sijaan. Testaa välillä myös pikkutuhmia tekstiviestejä!

Pienten lasten vanhempien on usein hankala lähteä iltaisin kahdestaan ulos syömään. Sen sijaan lounastapaaminen voi järjestyaä helpommin. Jos mahdollista, pidä vaihteeksi vähän pidempi lounastauko ja nauti kahdenkeskisestä ruokailusta rakkaasi kanssa kesken työpäivän.

Virtaa arkeen

Kirjoita välillä kauppalistan sijaan lista asioista joista erityisesti pidät puolisossasi. Voitte tehdä listat myös yhtä aikaa ja antaa ne sitten toisillenne luettavaksi.

Piilota välillä pieniä viestilappuja paikkoihin, joista tiedät puolisosi löytävän ne.  Esimerkiksi  jääkaapin oveen, kylpyhuoneen peiliin tai jumppakassiin.

Viestitä eleillä

Hauskat, kahdenkeskiset salaisuudet tekevät parisuhteelle hyvää. Keksi rakkaasi kanssa jokin yhteinen salainen ele, jolla voitte viestittää toisillenne rakkautta ilman, että muut läsnäolijat saavat tietää. Näin voitte piristää toisianne vaikka kesken illalliskutsujen tai perheen yhteisen peli-illan.

Toisen kädestä kiinni pitäminen tekee aina hyvää, olittepa sitten katsomassa sohvalla televisiota tai perheen kanssa kauppareissulla. Kädestä kiinni pitäminen on tapa, jota harrastetaan ahkerasti suhteen alkuaikoina, mutta se unohtuu harmillisen helposti suhteen arkipäiväistyttyä.

Kehu, kiitä ja muistele välillä menneitä

Kerro muillekin puolisosi hyvistä puolista.  Laita kehuja puolisostasi Facebookin tilapäivitykseesi kaikkien ystäviesi näkyville tai kerro muillekin jostain hänen mukavasta teostaan seuraavan kerran kun olette kyläilemässä.

Lapsia ojennetaan usein huonoista käytöstavoista ja muistutetaan sanomaan kiitos ja anteeksi. Aikuiset unohtavat nämä kauniit sanat helposti läheistensä kanssa. Muista siis kiittää ja pyytää anteeksi myös puolisoltasi, niin näytät samalla hyvää mallia lapsille.

Kun seuraavan kerran huomaat pinnasi kiristyvän jostakin pienestä puolisosi aiheuttamasta harmista, esimerkiksi petaamattomasta sängystä tai lattialla lojuvista likaisista sukista, vedä henkeä ja muistele jotakin ihanaa, yhteistä hetkeä suhteenne alkuaikoina. Menneiden asioiden muistelu tekee välillä hyvää, ja sitä kannattaa välillä harrastaa myös yhdessä.

Tee arjesta juhla

Miksi et joskus yllättäisi rakkaimpaasi pienellä lahjalla ilman sen kummempaa syytä? Yllätyslahjat ovat useimmiten parhaita, eikä lahjan tarvitse olla kovinkaan kummoinen - osta kauppareissulla vaikka puolisosi lempilehti tai pussillinen hänen suosikkikarkkiaan.

Muista juhlia välillä myös pieniä asioita - hyvin sujuneita työasioita, nimipäivää, uutta sohvaa. Kuohuviinipullon voi joskus avata pienestäkin syystä ja täytekakkua voi syödä vaikka kaksin lasten mentyä nukkumaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla