Mikä neuvoksi, jos puolison suvun kanssa...

Kysymys:

Viime talvena appi suuttui minulle yllättäen, enkä tunne oloani enää hyväksi miehen perheen seurassa. En kuitenkaan halua riitoja. Onko mielestäsi hyväksyttävää jättäytyä yhteisistä tapaamisista pois ja antaa miehen ja lapsien jatkaa vierailuja ilman minua? Vai pitäisikö lasten vuoksi yrittää palata entiseen? Voiko alle kouluikäisille lapsille kertoa suoraan, että miehen vanhemmat eivät pidä minusta? Vai miten selitän tilanteen lapsilleni?

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen vastaa:

Pitäisikö sinun mennä appivanhempien luo, vaikka appi suhtautuu sinuun nurjamielisesti ja suorastaan haukkui sinut pystyyn? Voisikohan tilannetta mitenkään selvitellä aikuisten kesken? Millainen on miehesi kanta asiaan? Saatko häneltä mitään tukea? Oliko kysymyksessä vanhenevan miehen tilapäinen purkaus, johon on kenties muitakin syitä kuin sinun käytöksesi?

Missä hyvänsä asiassa laiha sopu on lihavaa riitaa parempi. Etsisin teidän yhdessäoloonne jonkinlaista piikkisikaindeksiä – siis kohtaa, jossa ollaan aika lähellä toinen toistaan, mutta riittävän etäällä, jotta piikit eivät pistä. Pyrkisin suhtautumaan neutraalisti nimenomaan siksi, että isovanhemmat ovat lapsille niin tärkeitä. Sinun ei tietenkään tarvitse sietää millaista käytöstä tahansa, mutta sovun hieromista kannattaa aina yrittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla