Leluvuokraamo saapui Suomeen.

Kun uutuuden viehätys katoaa, leikkikaluista tulee usein turhaa täytettä lastenhuoneeseen. Mikko Lindevall huomasi, että sama aihe toistui perheellisten kavereiden kanssa jutellessa: leluja on nurkat väärällään. Entäpä, jos tarpeettoman lelun voisi palauttaa? Pitkään etsitty liikeidea alkoi hahmottua, ja lokakuussa Lindevall avasi leluvuokraamo Lelulandian.
 
– Leluvuokraamoista on Amerikassa ja Kiinassa tullut suosittu tapa hankkia leluja. Euroopassa vastaavaa on Iso-Britanniassa ja Ranskassa. Me toimimme Amerikan mallin mukaan ja vuokraamme leluja paketteina, Lindevall kertoo.
 
Lindevallin Lelulandia toimii verkossa. Jäseneksi rekisteröityneet voivat tilata neljän tai kuuden lelun paketin, joiden lelut on vapaasti valittavissa vuokraamon leluvalikoimasta. Lelut lainataan kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Neljän lelun paketti maksaa kuukaudessa 19,90 euroa. Yksittäisiä leluja ei vuokrata, ainakaan vielä, Lindevall sanoo.
 
– Pakettien idea on tarjota lapselle riittävästi vaihtelua, jotta mielenkiinto leluja kohtaan säilyy koko vuokrajakson ajan.
 
Lelulandian valikoimassa on muun muassa Brion, Fisher Pricen ja Haban leluja. Yhtiön leluvarasto sijaitsee Tuusulassa, jossa lelut myös puhdistetaan käytön jälkeen.
 
– Tärkeintä on, että lelut puhdistetaan hyvin. Jokainen lelu pestään perusteellisesti terveysministeriön päiväkodeille laatiman ohjeistuksen mukaan, Lindevall sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi lapselle pitäisi jatkuvasti ostaa/vuokrata lisää uusia leluja? Voisi olla sekä taloudellisesti järkevämpää että lapsen kehityksen kannalta terveellisempää hankkia vähemmän mutta parempaa ja antaa lapsen leikkiä samoilla leluilla pitempään sen sijaan että ne vaihtuvat jatkuvasti. Meikäläisen lapsuudessa (aikaisemmista sukupolvista puhumattakaan...)leluja oli vähemmän kuin nykyään ja niihin muodostui pysyvä kiintymyssuhde - ehkä harjoitusta myöhempiä kestäviä ihmissuhteita varten? Entäpä jos lelunsa jatkuvasti vaihtuvaksi kertakäyttötavaraksi kokeva nykylapsikin muodostaa aikanaan ihmissuhteensa lelusuhteensa pohjalta - vaihtamalla aina uuteen heti uutuudenviehätyksen haihduttua?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla