iStockphoto
iStockphoto

Viisi vinkkiä murrosiän harmien eli finnien ja hienhajun nujertamiseen.

Murrosiän ensi merkit näkyvät iholla: persikkainen hipiä muuttuu ja karvoja pukkaa, kainaloihin ja muuallekin. Kaiken kruunaavat uudet, ei niin mairittelevat tuoksahdukset, kun hiki- ja talirauhaset heräävät eloon.

1. Ole tahdikas. Pane lapsen pöydälle deodorantti (mieluiten alkoholiton, alumiiniton ja säilöntäaineeton, jollaisia on esimerkiksi apteekkimerkki Avènella), mutta vaikene hienhajusta.

2. Älä vähättele nuorta. Ei kannata ilmoittaa 12-vuotiaalle, ettet näe hänen ihossaan mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Iho-ongelmat ovat juuri sellaisia millaisiksi nuori ne itse kokee. Vähättelemällä ne vain kasvavat. Kun ne otetaan vakavasti, nuori saa mahdollisuuden hoitaa ne pienemmiksi. Hyvät ihotautilääkärit tietävät, miten tärkeää on hienovaraisuus - kaikenikäisten kohdalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Vastuuta lapsi pitämään itse huolta ihostaan. On todettu, että iho pysyy paremmassa kunnossa silloin, kun lapsi itse jo varhain kiinnostuu ihonhoidosta ja oppii tarkkailemaan ihossa tapahtuvia muutoksia. Puhdas, hoidettu ja kosteutettu iho myös näyttää paremmalta, ja varhaisteinille juuri se on tärkeää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Osoita käytännössä, että välität. Poikkea lapsen kanssa apteekkiin tai palvelevalle kosmetiikkaosastolle ja osta asiantuntijalta oikeat hoitoaineet nuorelle iholle.

5.  Raivaa kylppärin kaappeihin tilaa nuoren omille purnukoille!

Lähde: Hannuksela, Karvonen, Reunala, Suhonen (toim.): Ihotaudit. Kustannus Oy Duodecim.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla