5 vinkkiä - Kun lapsi ei syö.

Onko ruokailu lasten kanssa päivän haasteellisin osuus? Ruoka on pahaa, se on kummallisen näköistä, väärän lämpöistä tai väristä – tai siis itse asiassa, kellään ei olekaan nälkä. Ota tuumaustauko ja tartu näihin viiteen vinkkiimme:

1. Kysy vaihteeksi, mitä lapset haluaisivat syödä.

Jokainen saa valita ainakin yhden lempiruokansa, tarkoittaa se sitten kaupan pinaattilettuja tai maksalaatikkoa. Laatikaa viikon ruokalista yhdessä. Osallistuminen on mainio motivaattori.

2. Shhh, rauhoitutaanpas hetki.

Lasta on turha yrittää saada ruokapöytään kesken parhaimpien leikkien. Kerro lapselle etukäteen, milloin leikkien on aika keskeytyä. Hoppu ei sovi ruokapöytään. Lapsi aistii herkästi, jos vanhemmalla on ruokaillessa kiire päällä. Lapsen ruokahalu voi vaihdella paljonkin päivästä toiseen. Lapsi kertoo kyllä, milloin hänellä nälkä, pyri välttämään siis tuputtamista, vaikka kello sanoisikin, että on lounasaika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Eikö lapselle maistu kasvikset?

Hyvä kikka on antaa ruokaa odottelevalle taaperolle pieni porkkana tai kurkunpala käteen. Yleensä se maistuu mukisematta nälkäiselle, muttei kuitenkaan täytä vatsaa liiaksi. Kasvikset voi myös tarjoilla erikoisesti, vaikkapa tikkuina lasissa, mikä houkuttelemaan maistamaan. Monet kasviksia karttelevat lapset syövät innolla kuitenkin sosekeittoa, joka valmistuu suht vaivatta jo ihan perunasta ja porkkanasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Ruoka maistuu paremmalta seurassa.

Pyrkikää kokoontumaan perheenä ruokapöydän ääreen, vaikka tuntuisikin, ettei siihen ole etenkään arkena aikaa. Yhdessä syöminen on kiva tapa, ja pöydässä ääressä tulee myös kohdattua perheenjäsenet.

5. Ja viimeiseksi: kauniisti katettuun pöytään on ilo istuutua.

Jo pieni kynttilä luo tunnelmaa ja hyvää mieltä. Lapsen tehtävä on asetella aterimet, lautaset ja lasit.

Lue lisää:

MLL.fi

Terve.fi

Hs.fi

Olisiko myös näistä vinkeistä apua?

Näitä ruokia lapsi rakastaa

9 x Näin huijaat lapsen syömään

Vierailija

Kynttilät ja lelut eivät kuulu lapsiperheen ruokapöytään, eikä olohuoneen pöydälle. Oikeastaan ne kuuluvat kaappiin piiloon sähkökatkoksen varalle. Monta taloa palaa turhaan kynttiläleikkien tai vahinkojen vuoksi. Vanhemmilla viiraa, jos ajattelevat, että lapsi ei syö ilman kynttilää ruokapöydässä.

Vierailija

Saisikin edes kerran elämässään kokea rauhalliset välipäivät, mutta ei toivoakaan. Jouluaatto meni yksissä sukulaisissa, tänään pitää kestitä toisia meillä kotona, sitten käydä kolmansien luona tapanina jne. Jos luoja suo, pääsemme ehkä viettämään omaa joulua joskus 30. päivä - ... Lähellä asuvat sukulaiset tekevät elämän muutenkin hankalaksi mutta joulun ne pilaavat täydellisesti...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla