Kuva: Mikko Hannula
Kuva: Mikko Hannula

”Nukke oli kallis, mutta minulla oli hyvät perustelut.”

”Pullip-nukkeni nimi on Kira. Se on lyhennys sen alkuperäisestä korealaisesta nimestä Kirakishou.

Kiinnostuin pullipeista viime vuoden syksyllä, kun olin kaverini luona ja näin hänen nukkensa. Otin selvää ja huomasin, että ne ovat aika kalliita, jotain 150 euroa. Ne eivät siis ole leluja vaan isommille tarkoitettuja valokuvausnukkeja.

Vanhempani kysyivät, olenko varma, ettei se ole jotain, mitä haluan hetken ja sitten unohdan nopeasti. Mutta minulla oli hyvät perustelut. Teen itse nukenvaatteita, mutta minulla ei ollut mitään, mille tehdä niitä. Lisäksi nuken avulla saan edistettyä valokuvaustaitojani. Sain Kiran joululahjaksi papalta.

Kuvaan yleensä viikonloppuisin, mieluiten ulkona. Menemme ehkä kävelylle metsään ystäväni kanssa ja kummallakin on nukke mukana. Kuvausidea voi syntyä jostain kiinnostavan näköisestä kohdasta, jonka näen luonnossa. Seuraan muiden harrastajien kuvia Instagra­missa ja julkaisen siellä itsekin.

Hauskinta on saada kehittää kuvista sellaisia kuin haluan. Niiden ei tarvitse olla realistisia. Käytän paljon mielikuvitusta. Esimerkiksi siiman avulla saan nuken näyttämään siltä kuin se leijuisi ilmassa. Lisään kuviin mielikuvitusjuttuja käsittelyohjelmilla, joita minulla on puhelimessa.

Teen kuvista sellaisia, miltä minusta tuntuu.”

Pihla, 12