Tähän värjäystulokseen päästiin muutamalla liuskalla tummansinistä silkkipaperia. Paksuihin hiuksiin paperia kannattaa varata useampi liuska.
Tähän värjäystulokseen päästiin muutamalla liuskalla tummansinistä silkkipaperia. Paksuihin hiuksiin paperia kannattaa varata useampi liuska.

Saako silkkipaperilla värjättyä hiukset? Testasimme.

Halloween, pikkujoulut, uudenvuodenbileet, ja lapsi toivoo säpäkkää väriä tukkaan?

Nopea ja poispestävä väri hiuslatvoihin syntyy silkkipaperilla: valitse haluamasi värinen paperi, kastele se ja hiero paperia kuivien hiusten latvoihin. Väri tarttuu hiuksiin, ja lähtee pesussa pois. 

Kokeilimme kikkaa 9-vuotiaan Alman hiuksiin, kun tämä valmistautui halloween-bileisiin. Hienot tuli!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä keino toimii ihan hyvin, vahvistaa Piparminttu-ekokampaamoiden omistaja ja ekokampaaja Minttu Laurila.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Oma tyttärenikin on tätä käyttänyt. Paperista irtoaa väriä hyvin, mutta toki väri on melko haalea. Efekti on sitä voimakkaampi, mitä vaaleampi oma hius on.

Silkkipaperissa olevat väriaineet ovat kuitenkin keinovärejä, joten kovin luonnonmukaiseksi menetelmää ei voi kehua, Laurila huomauttaa. Toisaalta jos menetelmää vertaa suihkutettaviin sokkiväreihin, niin silkkipaperin kanssa säästyy ainakin ponnekaasuilta. Kun paperia hieroo vain latvoihin, sen väriaineet eivät pääse kosketuksiin päänahan kanssa. 

Hiuksia voi värjätä vaikka punajuurella. 

Ruoka-aineillakin voi värjätä hiuksia väliaikaisesti ja turvallisesti, Laurila kertoo. Esimerkiksi mustikalla tai punajuurella voi saada melko voimakkaankin värin, joka kestää seuraavaan pesuun.

Keitä ruoka-aineesta liemi, ja jäähdytä se. Tämän jälkeen dippaa latvat väriin. Väriä voi myös sivellä hiuksiin esimerkiksi pensselillä. Jos tavoitteena on värjätä vain yksi osio, muut hiukset kannattaa suojata laittamalla värjättävän osion alle muovipussi.

Kosmetiikkalaissa hiusvärit on kielletty alle 16-vuotiailta, ja kaikki hiusalan ammattilaiset noudattavat tätä. Laurila ei suosittele sitä nuoremmille laitettavaksi myöskään markettien hiusvärejä.

– Lapsi voi aineelle altistuessaan reagoida siihen nopeastikin ja saada allergista ärsytystä. Erityisen paha on kestoväri.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entäs mustahiuksiset lapset? Kaikki ei ole valkotukkaisia.

Ne saavat palata takaisin sinne mistä tulivat. Ei ole meidän velvollisuus kaikkien maailman lapsien hiuksia värjätä.

Öö kohtuun vai? Meidän tytöllä on ihan tummat hiukset, kuten myös minulla, ihan luonnostaan ja iho ihan vaalea. Ja sukujuuret ihan täällä Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla