Demi-lehti tutki tyttöjen ruoka-ajatuksia.

Karppaus ärsyttää suomalaisnuoria, selviää Demi-lehden tekemästä tutkimuksesta.

Tutkimuskohteena olleet 12-19-vuotiaat tytöt haluavat nauttia ruoasta. Ruokavillitykset, kuten karppaus, ärsyttävät heitä, ja tytöt toivoisivat myös aikuisilta jalat maassa -asennetta syömiseen. Lisäksi tytöt haluaisivat ruokailla vanhempiensa kanssa entistä useammin. ”Tällä hetkellä ruuan ympärillä pyörivä keskustelu on tiukkapipoista ja monet vannovat yhden trendin nimeen”, kommentoi tutkimustuloksia Demin päätoimittaja Anni Lintula.

Monipuolinen ruokavalio, herkuttelu ja joustava syöminen ovat tytöille tärkeitä.

"Olin yllättynyt siitä, että tytöt suhtautuvat esimerkiksi karppaukseen kriittisesti. Tämä saattaa olla merkki siitä, että ruokakeskustelu kääntyy seuraavaksi korostamaan syömisen kokonaisuutta, ruuan makua ja siitä nauttimista", sanoo Suomen ensimmäinen ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä Helsingin yliopistosta.

Tytöt haluavat myös vaikuttaa perheen ruokailutottumuksiin ja siihen, mitä perheessä syödään. Kotiruokaa ja syömistä perheen kesken arvostetaan. ”Tytöt haluavat laittaa ruokaa ja syödä yhdessä vanhempiensa kanssa, koska se luo perheeseen mukavaa yhteishenkeä”, Lintula sanoo.

87 prosenttia tutkimukseen vastanneista tytöistä arvostaa kouluruokaa ja puolet kertoo kouluruoan maistuvan mainettaan paremmalta.

”Meidän koulussa on todella hyvää kouluruokaa. Tuntuu, että kouluruoasta valittaminen on jokin trendi-ilmiö”, tutkimukseen osallistunut 16-vuotias tyttö sanoo. Monet tytöt kokevat, että pienillä muutoksilla kouluruoasta voisi saada vielä parempaa.

Tutkimuksen vastaukset kerättiin helmikuussa 2012 kehitysyhteisössä, jossa oli 107 aktiivista osallistujaa, sekä kvantitatiivisella kyselyllä, johon vastasi 3 933 12–19-vuotiasta tyttöä.

Vierailija

Karppaus ärsyttää suomalaisnuoria

"Kouluruoassa on vikaa - mutta en valita, siihen on tietty rahasumma käytössä, eikä sillä saa sen parempaa. Sitä paitsi ruoat tehdään isoissa erissä, joka tekee niistä "huonosti maustettuja"." Nyt en ollenkaan ymmärtänyt edellistä kommenttia. Miksi isommissa määrissä tehdyn ruoan maustaminen ei onnistuisi samoin kuin pienempienkin erien? Kysehän on ollut siitä, että ruokia on maustettu sellaisilla lisäaineilla, jotka erikseen ovat haitattomia, mutta kun niitä käytetään monta yhdessä, ne tulevat...
Lue kommentti
Vierailija

Karppaus ärsyttää suomalaisnuoria

"Karppaus ärsyttää suomalaisnuoria" Kivasti otsikoitu ;) Toki onnnistunut valinta toimittajalta, vaikkakin yleistys. Onhan osa tottakin; jos ei saa syödä pitsasta kuin päälliset, niin panee harmittamaan. Ja tiettyjen "ns. herrkkujen" käyttöä rajoitetaan, ainakin jokapäiväisessä käytössä. Eikä kyseisen ruokavalion/muidenkaan ruokavalioiden noudattaminen estä koko perhettä syömässä yhdessä, sellainen ajatus on kyllä korvienvälistä ja tahdonvoimasta kiinni. M´oon sitä mieltä, että jos syö sen...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.