iStockphoto
iStockphoto

Vapaaehtoistyö ulkomailla kerryttää kokemusta.

Eikö teiniä onnistanut kesätyönhaussa? Jos nuoresi innostuu vapaaehtoistyöstä ulkomailla, sopivaa paikkaa voi etsiä Allianssin kautta.

Yksi vaihtoehto kesätekemiseksi on vapaaehtoistyö. Nuorella ei kuitenkaan saa teettää ilmaiseksi sellaista työtä, josta normaalisti maksettaisiin palkkaa. Vapaaehtoistyötä voi kysellä järjestöistä, joita Suomessa riittää – tosin kesällä monet järjestötkin lomailevat.

Jos nuori innostuu vapaaehtoistyöstä ulkomailla, sopivaa paikkaa voi etsiä esimerkiksi Allianssin nuorisovaihdosta. Sen kautta voi hakea vapaaehtoistyötä 55 eri maasta, yleensä 2–4 viikoksi kerrallaan. Ikäraja on usein 18 vuotta, mutta joskus myös 16 tai 17.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Kansainväliset työleirit ovat mielekäs yhdistelmä työtä ja huvia. Osallistumalla työleirille saa tehdä jotain hyödyllistä paikallisen yhteisön hyväksi samalla, kun tutustuu uuteen maahan ja käyttää kielitaitoaan, kertoo  kehittämispäällikkö Markus Söderlund Allianssi ry:stä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työleirillä työskennellään noin 30–40 tuntia viikossa. Viikonloput ovat useimmiten vapaat. Leiriläiset saavat työtä vastaan majoituksen ja ruoan. Lennot ja vakuutukset pitää maksaa itse.

Lue lisää Allianssin nuorisovaihtosivustolta!
Kansainvälisten työleirien leirikuvaukset hakukoneessa maan, leirityypin tai ajankohdan mukaan.

 

Vierailija

Hyvähän ne kersat on palkattomiin töihin totuttaa jo nuorina, kun tulevaisuudella on luultavasti tarjottavana vain pätkissä suoritettavaa palkatonta harjoittelua työttömyysjaksojen välissä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla