Leikkikirjainten metsästys on taatusti hauskempaa kuin kirjojen

Kaikki lapset rakastavat aarteenetsintää, joten mikäpä olisikaan parempi tapa opetella tunnistamaan kirjaimia tai erottamaan pienaakkoset suuraakkosista kuin kirjainten etsintäleikki.

Kirjainten etsimistä voi leikkiä monin eri tavoin, mutta tarvitset jokaiseen versioon jonkinlaisia leikkikirjaimia (esimerkiksi jääkaappimagneetit käyvät hyvin), suuren paperiarkin ja kynän.

Jos tavoitteena on harjoitella pienaakkosia, poimi leikkikirjaimista kaikki suuraakkoset (eli ns. isot kirjaimet) ja piilota ne ympäri asuntoa sopiviin piilopaikkoihin. Kirjoita tämän jälkeen pienaakkoset paperiarkille suunnilleen käyttämiesi leikkikirjainten koossa. Lapsen tehtävänä on etsiä kirjaimia ja asettaa ne paperiarkille vastaavan pienaakkosen päälle. Tämä on hauska tapa oppia isojen ja pienten kirjainten ero.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toinen vaihtoehto on lukemisen harjoittelu aakkosten ja kuvien avulla. Paperiarkille piirretään (tai leikataan) kuvia, ja tehtävänä on etsiä kuvien alkukirjaimet oikeille paikoilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samaan tapaan voi opetella myös numeroita. Tällöin piirretään paperiarkille eri lukuja arpakuution malliin ja piilotetaan etsittäväksi vastaavia numeroita.

Haastavampia versioita voi tehdä vaikkapa piilottamalla kokonaisten sanojen kirjaimia, jolloin lapsi joutuu etsimään tarvittavat kirjaimet "kirjoittaakseen" paperiarkilla olevien kuvien päälle niitä vastaavat sanat.

Leikkiin voi lisätä jännitystä ottamalla aikaa kirjainten löytämisestä ja vaikkapa asettamalla etsintään jonkinlaisen aikarajan.

Lähde:  Hands on as we grow

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla