Miten valita oikeat rintaliivit? Äidin tärkein viesti tyttärelle liiviostoksilla kuuluu: turha ujostelu pois ja arvosta kehoasi.

Ensimmäiset, toppimaiset liivit kannattaa hankkia jo silloin, kun rinnat ovat nuppuvaiheessa. Toppimaiset liivit antavat tarpeeksi tukea ja suojaavat nännejä.

- Jo A-kuppisen kannattaa kuitenkin siirtyä tavallisiin rintaliiveihin. Liivivalikoimissa on nykyään paljon nuorille suunniteltuja, pehmeitä ja sileäpintaisia trikooliivejä, kertoo liivikonsultti Aila Gungör Triumphilta.

Rinnat ovat rasva- ja rauhaskudosta, ja nuorenkin tytön rinnat tarvitsevat tukea. Esimerkiksi urheillessa tuettomat rinnat kipeytyvät helposti. Paidat ja puserotkin istuvat paremmin, kun on liivit päällä, Gungör selittää.

Alussa kehittyvien rintojen muoto voi olla erikoinen tai ne tuntuvat olevan eri paria. Pehmeät, yläosastaan elastiset ja tukevat liivit tasoittavat rintojen koko- ja näköeroja, suojaavat ja muotoilevat rintoja.

 

Älä osta liian pientä

Ensimmäisille liiviostoksille kannattaa mennä kauppaan, jossa saa palvelua ja myyjä ehtii ottaa rinnoista mitan. Rinnanympärys mitataan sekä rintojen korkeimmasta kohdasta että rintojen alta. Oikea kuppikoko saadaan selville, kun suuremmasta mitasta vähennetään pienempi.

Sovituskopissa kannattaa olla kärsivällinen, sillä koot vaihtelevat liivimallin ja valmistajan mukaan.

- Jos liivit eivät tunnu mukavilta, voi kokeilla rinnakkaiskokoa. Esimerkiksi A80:n rinnakkaiskoko on B75. Myyjä kannattaa pyytää sovituskoppiin mukaan katsomaan, että liivit ovat varmasti oikeankokoiset, Gungör vinkkaa.

Pienistä liiveistä tulee helposti hankaumia eivätkä ne tue rintaa tarpeeksi. Erityisesti isorintaisten kannattaa käyttää kaarituellisia liivejä, joissa on leveät olkaimet.

 

Älä ujostele

Liivien osto saattaa nolottaa tyttöä, jos rinnat ovat kehittyneet aiemmin kuin kavereilla. Jotkut toivovat, etteivät rinnat edes kasvaisi.

Turha ujostelu kannattaa kuitenkin liivisostoksilla unohtaa. Oma keho on kaunis sellaisenaan ja rintoihinsa kannattaisi opetella suhtautumaan kunnioittavasti. Kauniiden, oikeankokoisten liivien ostaminen kertoo oman naiseuden arvostamisesta.

Lue myös artikkeli: Murrosikä & seksuaalisuus

Teksti: Elina Rikkilä, Meidän Perhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla