Vapaa leikki on luovuuden elinehto. Lue vinkit!

 1. Vapaa leikki on luovuuden elinehto. Sitä edistää pienehkö valikoima yksinkertaisia leluja. Puhuva nukke ei innosta yhtä mielikuvitusrikkaaseen leikkiin kuin puhumaton, eikä kaikki toiminnot sisältävä auto ole yhtä luova lelu kuin itse legoista rakennettu. Tehkää säännöllisin väliajoin leluinventaario ja pistäkää osa leluista lepäämään.

2. Majoja rakentamaan! Intensiivisimmän majavaiheen ajaksi vanhemman kannattaa ottaa rento asenne siisteyteen, sillä parhaat majat sijaitsevat lasten mielestä yleensä olohuoneessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Järjestä tila luovuudelle. Pidä kaikki piirtämiseen ja askarteluun tarvittavat välineet jatkuvasti hyvin esillä, vaikka keittiössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Ilon purkki on loistolahja lapselta kenelle vain. Maalatkaa ja koristelkaa vapaaseen tyyliin vanha purkki. Leikatkaa värillisestä paperista pieniä lappuja. Vanhemmat kirjoittavat lapuille lapsen sanelemia iloisia ajatuksia lahjan saajasta: ”Isoäiti, sinulla on kauniit silmät!” Lopuksi lapsi koristelee laput.

5. Vuodenaikapöydälle luodaan asetelma vuodenajan luontoelementeistä: lehdistä, kukista, tammenterhoista, sadonkorjuun antimista ja vaikka leikkilumesta. Pöytään voi koota myös vuodenaikaan liittyviä satuhahmoja: tonttuja ja kevätkeijuja. Jos lapselle antaa vapaat kädet järjestellä pöytää ja leikkiä sen hahmoilla, tulos ei ehkä ole yhtä taiteellinen, mutta varmasti luovempi!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla