Tuoreen isän onni on pieni vauva, joka rauhoittuu syliin. Tässä hetkessä kaikki on hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt on tosi onnellinen fiilis. Etukäteen oli hirveä stressi, että onko vauva terve ja meneekö kaikki hyvin – ja kaikki meni tosi hyvin. Täydet 10 pistettä tuli!
   Miehenä synnytyksessä oli vähän avuton olo, mutta syntymän hetki oli upea. Sen jälkeen vauva pääsi äitinsä rinnalle. Ihmeellinen juttu, miten niin pieni vauva osaa heti itse hakea rintaa.
   Imetyksen jälkeen sain pestä vauvan, ja kätilö opetti, miten häntä nostellaan. Oli kauhea pelko, että vauva menee rikki. Ei hän mennyt. Nyt kaikki on tosi hyvin.”

Iiro Rantasalo, 31, Helsinki. Tyttövauva on kuvassa kahden päivän ikäinen.

”Tämä on jo neljäs kerta minulle, mutta yhtä ihmeellinen juttu se on aina. Ei oman lapsen syntymä koskaan tunnu rutiinilta.
   Olen kylvettänyt kaikki lapseni, niin nytkin. Enää en pelännyt, että vauva menee rikki.
   Kyllä se silti vieläkin jännittää, kun pienen saa syliin. Mutta huomaan, että otteet tulevat selkäytimestä. Osaan tämän paremmin kuin etukäteen kuvittelin.”

Kalle Kosonen, 39, Helsinki. Tyttövauva on kuvassa kahden päivän ikäinen.

”Olin lentokoneessa tulossa äitini hautajaisista Irakista, kun vauva syntyi. Ystäväni tuli lentokentälle vastaan, ja ajoimme saman tien sairaalaan. En myöhästynyt paljon: vauva syntyi kahdelta, minä olin sairaalassa kolmelta.
   Vauva on esikoisemme, ja olen hänestä niin onnellinen. Annamme tytölle nimen Talia.
   Suren äitiäni, mutta vauva auttaa suruun. Tällaista elämä on.”

Ahmad Rebwar, 33, Kerava. Tyttövauva on kuvassa päivän ikäinen.

”Poika syntyi kuukauden etuajassa. Kun tiistaina kävimme polilla, en olisi uskonut, että torstaiaamuna vauva on jo syntynyt.
   Sain vauvan syliini heti synnytyssalissa, kun äiti lähti käymään suihkussa. Syötin ja kylvetin hänet. Jännitti. En ole ikinä pitänyt sylissä näin pientä.
   Koska vauva syntyi ennen aikojaan, hän ei osannut syödä rinnalta. Olemme kummatkin syöttäneet häntä pullosta. Hän saattaa vieläkin väsähtää ja nukahtaa kesken syönnin. Kainalot on jännityksestä hiessä aina, kun alan syöttää.”

Olli Iivonen, 35, Helsinki. Poikavauva on kuvassa neljän päivän ikäinen.

Vauva selvästi rauhoittuu, kun pääsee iholle makoilemaan. Onhan tässä lämmin.
   Oli se herkistävä tilanne, kun vauvan pää tuli näkyviin ja hän alkoi heti yrittää itkeä. Kun vauvan äiti meni synnytyksen jälkeen suihkuun, sain vauvan ensimmäisen kerran syliini.
   Tietenkin sitä oli aluksi hyvin varovainen, mutta samalla tuntui siltä, että kyllä me tässä onnistutaan. Kyllä tästä hyvä poika tulee.”

Samuli Ojala, 32, Vantaa. Poikavauva on kuvassa päivän ikäinen.

”Jennillä meni lapsivedet lauantai-iltana. Meidän oli tarkoitus lähteä Hyvinkään sairaalaan, mutta siellä oli täyttä, ja meidät laitettiin Kätilöopistolle. En ehtinyt siinä kiireessä paljon ajatella mitä tapahtuu, kun ajettiin Kättärille.
   Jenni menetti synnytyksessä paljon verta, mutta nyt kaikki on hyvin.
   On se miehelle mahtava fiilis saada oma lapsi ensimmäistä kertaa syliinsä. Ei sitä tunnetta oikein osaa sanoilla selittää.”

Juha-Pekka Salonen, 32, Tuusula. Poikavauva on kuvassa päivän ikäinen.

”Synnytys oli pitkä, ponnistusvaihekin kesti melkein puolitoista tuntia. Jäin vauvan kanssa kahden, kun äiti lähti synnytyksen jälkeen leikkaussaliin.
   En ole koskaan käsitellyt vastasyntynyttä. Jännitin, teenkö kaiken oikein ja onko vauvalla hyvä olla.
   Olimme kahdestaan lopulta kolme tuntia. Tutustuimme siinä rauhassa toisiimme. Ne tunnit tuntuivat yllättävän lyhyiltä.”

Marko Anttila, 38, Vantaa. Tyttövauva on kuvassa päivän ikäinen.
 

Kuvat
Milka Alanen