Kiedo koristeiksi erilaisia nauhoja ja liimaa kanelitankoja, nappeja ja tarroja, joita saa askartelukaupoista. Kuva: iStockphoto.
Kiedo koristeiksi erilaisia nauhoja ja liimaa kanelitankoja, nappeja ja tarroja, joita saa askartelukaupoista. Kuva: iStockphoto.

Askartele parhaat lahjat ja käärepaperit.

Näin saat kauneimmat kääreet

Hyödynnä edellisen joulun paperit. 
Ja kerää tänä vuonna talteen kauneimmat kääreet. Somiin paketteihin riittävät koristeiksi pienetkin paperisuikaleet. Glögipullo, suklaalevyt ja kynttilät saavat vähällä vaivalla kauniit kääreet kiiltävästä aikakauslehtipaperista, sarjakuvalehdestä ja edellisen joulun jämäpapereista.

Koristeiksi nauhat ja mausteet!
Kiedo koristeiksi erilaisia nauhoja ja liimaa kanelitankoja, nappeja ja tarroja.

Leikkurilla kauniit reunat papereihin!
Kuvioreunusleikkurilla papereihin saa kätevästi kauniita pitsimäisiä reunoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilahduta ihanalla joulukalenterilla!

Tee paperipusseista yllätysjoulukalenteri. Paperipussit voi koristella vanhoilla lehtikuvilla, itse leikatuilla tähdillä, nauhoilla, puisilla numeroilla ja lumitähden muotoisilla leimasimilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kevyet kalenteripussit voi laittaa roikkumaan ikkunalle pyykkipojilla. Pyykkipojat voi koristella vaikka askartelukaupasta hankituilla valmiilla vintage-aiheisilla kuvilla. Puiset numerot voi ostaa valmiina askartelukaupasta.

Leimakuvioilla ja napeilla koreat kortit!

Koristele valmiit korttipohjat kotoa löydetyillä sekalaisilla napeilla ja lumitähti-leimasinkuvioilla. Tai leikkaa huovasta joulusukkia, jotka liimaat korttipohjaan. Laita sukan sisään karamelli.

Napit voi joko liimata tai ommella korttiin. Niistä voi myös askarrella korttipohjalle kiinnitettävän kuusenkoristeen, jonka kortin saaja voi irrottaa omaa kuusta koristamaan.

Perheen isä ja lapset askartelevat yhdessä äidille kauniin kaulakorun

 

Kuva: Mikko Hannula
Kuva: Mikko Hannula

Pujotelkaa erivärisiä ja -kokoisia helmiä ja huopapalloja kumi-, silkki- tai silikoninauhaan.

Huopapalloja voi ostaa myös valmiina askarteluliikkeistä, jos ei innostu itse huovuttamaan.

Laita nauhaan neula. Pujota huopapallot nauhaan työtämällä neula pallon läpi.

Koristele pahvirasia mieleiseksesi. Laita rasian sisälle silkkipaperia ja koru.

Papalle pastilleja ja mummolle rintaneula

 

Kuva: Mikko Hannula
Kuva: Mikko Hannula

Päällystä tulitikkurasia värikkäällä paperilla. Käytä kaksipuoleista liimateippiä tai liimakalvoa paperin liimaamiseen. Näin ei paperi ruttaannu eivätkä kädet suttaannu. Liimaa päälle lapsen valokuva. Koristele rasiaa vielä naruilla, nauhoilla, helmillä tai muilla koristeilla. Laita rasian sisälle silkkipaperia ja pieni lahja.

Lahja voi olla myös itse tehty rintaneula. Sen voit tehdä huovutetusta sydämestä ja kukasta. Jos et itse innostu huovuttamaan, askarteluliikkeistä löytyy valmiiksi huovutettuja kuvioita. Kuviot ommellaan päällekkäin, ja taakse ommellaan askarteluliikkeistä saatava rintaneula.

Rasiaan voi laittaa värikkäitä pastilleja, purkkaa tai hyvää suklaata...
 

Juttua muokattu 18.12.2017

Sisältö jatkuu mainoksen alla